Новорічне меню на 6 людей за 2 з половиною тисячі гривень

Новорічний стіл. У скільки обійдеться новорічне меню у 2023 році

Новий 2023 рік Україна зустрічатиме без гучних святкувань. Якщо ми й відзначатимемо, дякуючи нашим захисникам, то у вузькому сімейному колі чи з найближчими друзями, переважно у затишній домашній атмосфері. Відтак, святковий стіл доведеться підготувати самостійно.  За рік ціни на продукти суттєво зросли, а гаманці українців – схудли. Тому, складаючи меню на 31 грудня, буде корисним знати, у скільки обійдуться новорічні закуски та інші страви меню. 

Ми порахували, скільки коштують інгредієнти типових новорічних страв, щоб знати, яку суму потрібно відкласти заздалегідь. Меню складатиметься з закусок, трьох салатів, та основної страви. Вихід – 6 порцій. Все відразу з цінами.

Бутерброди з ікрою

Для приготування бутербродів з ікрою вам знадобиться багет (15-20 грн) або батон (20-23), вершкове масло (100 грам – 31 грн), власне ікра (157 грн) і половинка лимону (приблизно 7 грн).

Вартість страви – 215 грн.

Рибна тарілка

Рибна тарілка

Скумбрія гарячого копчення коштує від 250 грн за кілограм, холодного – близько 300. Мідії – 33 грн за 100 грам, червона риба (горбуша, лосось) – 65 грн за 100 грам.

Вартість страви – 379 грн.

Олів’є

Олів'є

Незважаючи на те, що цей салат сьогодні вважають пережитком минулого, майже жоден новорічний стіл не обходиться без нього. Сьогодні є і сучасніші варіанти цієї страви. Наприклад, смачний і простий олів’є з креветками.

Для приготування шести порцій традиційного олів’є знадобиться:

  • картопля 4-5 штук (8 грн);
  • морква – 1 шт. (13 грн)
  • консервований горошок (33 грн)
  • 5 яєць – (30 грн);
  • маленька пачка майонезу (30 грн);
  • варена ковбаса 300 грам  (51 грн);
  • ріпчаста цибуля 1 шт – (7 грн) або зелена цибуля 50 грам (12 грн);
  • мариновані огірки – 300 грам (40 грн).

Вартість страви: 224 грн.

Салат “Грецький”

Останнім часом без нього майже не обходиться святковий стіл. Хоча це й не українська традиційна страва, але гармонійно доповнює новорічне меню. “Грецький” салат – легкий та водночас поживний, стане гарним варіантом для тих, хто стежить за фігурою і уникає ситної пізньої вечері.

Для традиційного “Грецького” на шість гостей потрібно:

  • м’який сир фета – 150 грам (45 грн);
  • солодкий болгарський перець – 1 шт. (35-40 грн.);
  • огірок – 1 шт. середнього розміру (20 грн.);
  • помідор – 2 шт. середніх (18 грн.), або коктейльні – 100-150 г (25 грн.);
  • маслини – 100 г (35 грн);
  • цибуля червона – 1 шт. (7 грн.);
  • олія оливкова – 2 ст л, сік лимона – 2 ст л (близько 15 грн.);
  • базилік – 1 гілочка (10 грн.).

Вартість страви: 197 грн.

Фінський салат “Росолі”

Ця закуска – чудова альтернатива відомому усім “Оселедцю під шубою”, який уже давненько приївся. Яскравий і свіжий смак чудово урізноманітнить набридлі традиційні закуски з оселедцем.

Для приготування знадобляться прості і недорогі продукти:

  • філе оселедця – 250 г (60 грн.);
  • буряк – 250 г (5 грн.);
  • картопля – 300 г (3 грн.);
  • морква – 150 г (4 грн.);
  • яйця – 4 шт. (28 грн.);
  • червона цибуля – 1 шт. (7 грн);
  • солоних огірків – 150 г (10 грн);
  • зелені яблука – 200 г (3-4 грн);
  • майонез – 100 г (15 грн), сіль і перець.

Вартість страви: 136 грн.

М’ясна нарізка

М'ясна нарізка

Нарізка з ковбас, шинки, сала, оливок, сирів вартуватиме цьогоріч ? на 6 осіб. Оливки коштують від 40 грн за пачку, сир голандський 300 грам – 75 грн, сир брі – від 40 грн за 100 грам, ковбаса копчена 200 грам –  60 грн, шинка 200 грам – 60 грн, сало 100 грам – 25 грн, куряче філе копчене 200 грам – 44 грн.

Вартість страви – 344 гривні

Основна страва – картопля по-селянськи і качка, запечена з яблуками та апельсином

Качка з апельсином

Для картоплі по-селянськи нам знадобиться 1 кілограм картоплі (8 грн), 4-5 зубчиків часнику (приблизно 7 грн), трішки соняшникової олії, 2-3 гілочки розмарину або чебрецю (до 10 грн).

Для качки з апельсином потрібно:

  • качка – 1,5 кг (200 грн);
  • апельсин – 1 шт. (18 грн.);
  • яблука – 2 шт. (6 грн.);
  • гірчиця гостра – 1 ст. л, приправи, олія (15 грн.).

Вартість страви: 260 грн.

Фрукти, напої, алкоголь

На фруктову нарізку українці витратять цьогоріч щонайменше 75 гривень. Це на 70% більше, ніж до повномасштабної війни. Мандарини – від 60 грн за кілограм, банани – 79, апельсини – 86, ківі – 60 грн. Для нарізки візьмімо по 250 г кожного виду фруктів.

Вартість пляшки шампанського складає від 160 грн горілки – від 100 гривень за пляшку, вина – від 80 гривень,  коньяк – від 150 грн. Елітні напої – віскі, джин, скотч, – від 300 грн. Пачка фруктового соку – близько 40 грн, напій Сoca-Cola 2 л  – близько 36 грн.

Отже, святкове меню без алкоголю на компанію з 6 осіб обійдеться близько 2 з половиною тисяч гривень.

Рецепти для такого застілля – прості і водночас смачні (усі їх просто знайти в Інтернеті). Зі стравами впорається навіть недосвідчена господиня і гості стовідсотково будуть задоволені. Та головне – увійти у Новий 2023 рік без ворожих “вітань” та твердим переконанням і вірою у нашу Перемогу!

About the author

Театральний майдан
trending_flat
У Тернополі водій електросамоката збив жінку і втік

У Тернополі водій електросамоката збив на швидкості жінку і втік з місця події. Випадок стався на Театральному майдані. Про це розповіли у поліції Тернопільської області. "До лікарні із забоями та гематомами потрапила жителька обласного центру 1952 року народження. Травми жінка отримала в результаті дорожньо-транспортної пригоди. Слідчо-оперативна група, яка виїжджала на місце події встановила, що потерпіла потрапила під колеса водія електросамоката на Театральній площі. Після ДТП порушник втік. Його особу та деталі нещастя встановлюють працівники поліції", - йдеться у повідомленні.

ванна
trending_flat
У Тернополі у ванній знайшли тіло чоловіка

У Тернополі у ванній знайшли тіло чоловіка. Про це розповіли у ГУНП у Тернопільській області. "Ще один летальний випадок зареєстрували поліцейські у Тернополі 19 жовтня близько 12:20 на вулиці Малишка. Тіло чоловіка у ванні, наповненій водою, виявила колишня дружина потерпілого. Жінка викликала швидку допомогу, але медики, які виїжджали на місце нещастя, констатували лише смерть пенсіонера. Про нещастя лікарі повідомили на лінію "102". Попередня причина смерті - утоплення. Проте остаточні результати будуть після проведення судово-медичної експертизи", - йдеться у повідомленні.  

діти на мотоциклах
trending_flat
Їм по 10-12, 13, 14… І вони вже на мопедах, мотоциклах. Без прав, без шоломів, без розуміння того, що життя — не гра.

Їм по 10-12, 13, 14... І вони вже на мопедах, мотоциклах. Без прав, без шоломів, без розуміння того, що життя — не гра. Розганяються у дворах, між машинами, по зустрічці, по тротуарах. Мчать так, наче світ належить тільки їм, а правила — для когось іншого. Проблема не в мопеді. Не в швидкості. Проблема — в пустоті навколо них. У відсутності меж. У тому, що в їхньому житті немає того, хто скаже: “Зупинись. Подумай. Це небезпечно”. Немає того, хто навчить відповідальності. Бо дорослі десь зникли. З голови. З двору. З дому. Часто батьки навіть не знають, де їхні діти. Думають: “Та катається з друзями”. Але це не катання. Це щоденне ризикування чужими життями. Це рулетка на колесах. Це те, що може за мить зробити з дитини — інваліда, а з вечора — трагедію. І найгірше — це вкорінена зухвалість. Вони не […]

пожежа в ЗУНУ
trending_flat
У гуртожитку ЗУНУ студенти влаштували пожежу під час приготування їжі, момент займання потрапив на відео

Увечері 19 жовтня у четвертому гуртожитку Західноукраїнського національного університету в Тернополі спалахнула пожежа. Вогонь охопив кухню, коли студенти готували їжу. На місце виїжджали пожежники та інші оперативні служби. Про це повідомили місцеві Telegram-канали. У соцмережах з'явилося відео, на якому видно імовірну причину займання. На кадрах дівчина щось заливає у каструлю на плиті, після чого вогонь миттєво поширюється приміщенням. До цього у каструлі вже щось горіло, але полум'я було невеликим. Користувачі мережі припускають, що необережність під час готування спричинила пожежу. Пізніше у соцмережах показали наслідки - кухня з обгорілими меблями та "закопченою" стелею. Офіційної інформації від рятувальників чи університету станом на момент публікації не надходило. Дані про постраждалих та масштаби збитків також невідомі.

опалювальний сезон
trending_flat
У Тернополі розпочинають опалювальний сезон

У Тернополі розпочинають опалювальний сезон. Опалення розпочнуть включати в ніч на 19 жовтня. Про це повідомляють у Тернопільській міській раді. "У зв’язку із різким зниженням середньодобової температури повітря та погіршенням погодних умов, з метою недопущення аварійних ситуацій на об’єктах житлового фонду міста, з неділі, 19 жовтня 00.00 год, розпочнеться опалювальний період для населення та інших споживачів Тернополя. Відповідне рішення прийняте виконавчим комітетом міської ради. Тестовий запуск систем централізованого теплопостачання відбуватиметься з 19 до 22 жовтня 2025 року. У зв’язку із очікуваним підвищення температури повітря опалювальний період може бути призупинено, про що буде повідомлено додатково на сайті міської ради. У КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» просять споживачів поставитися із розумінням до того, що технологічний запуск опалення не є одномоментним процесом. Закликаємо мешканців міста відчиняти двері помешкань аварійним службам для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, зокрема, заповітрення труб у […]

громади найменше допомагають ЗСУ
trending_flat
Негода назвав громади, які найменше допомагають ЗСУ: мають знати виборці

В'ячеслав Негода оприлюднив список громад Тернопільської області, які виділяють найменше коштів на підтримку армії. За його даними, деякі місцеві ради спрямовують на потреби ЗСУ менше одного відсотка від власних надходжень. Голова обласної військової адміністрації наголосив: питання допомоги захисникам має стати пріоритетом для кожної громади. За його словами, інформація публікується, щоб виборці знали, як їхні обрані представники ставляться до підтримки військових. За підсумками січня-вересня 2025 року найгірші показники продемонстрували п'ять громад. Товстенська селищна громада за дев'ять місяців отримала 69 мільйонів 111 тисяч гривень власних надходжень, але виділила на оборону лише 130 тисяч - це 0,2 відсотка від бюджету. Залозецька громада з 40 мільйонами 201 тисячею гривень доходів спрямувала на армію теж 130 тисяч, що становить 0,3 відсотка. Козлівська громада при надходженнях 16 мільйонів 909 тисяч гривень виділила 70,4 тисячі - це 0,4 відсотка. Скала-Подільська селищна рада отримала 40 мільйонів 709 тисяч […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025