25.04.2024
Новини Промо

Чи є небезпечною для здоров’я мікрохвильовка?

мікрохвильовка

Без таких приладів як холодильник, плита чи мікрохвильовка годі уявити своє життя сьогодні. Люди стають більш прогресивними, і в них значно зменшується кількість часу, яку можна виділити на прибирання та приготування їжі. Тому вони і винайшли такі прилади як пральна машина чи посудомийка. Вони насправді економлять час і спрощують наше життя.

Про мікрохвильовку можна сказати те ж саме. Сьогодні в ній можна не лише готувати їжу, але й готувати досить складні страви. А якщо є функція грилю – то ще й вишукані.

Проте за багато років, відколи винайшли мікрохвильовку, люди придумали безліч міфів. Один із них – що хвилі, які вона утворює, є шкідливими або навіть радіоактивними.

Насправді все не так. Принцип дії сучасних мікрохвильовок, наприклад, таких, які продаються тут https://comfy.ua/microwave-oven/brand__candy/ , дуже простий: радіохвилі приводять в рух молекули їжі, в результаті чого вона нагрівається.

Будь-який прилад, такий як мікрохвильовка, має випромінювання мікрохвиль. Проте радіоприймач чи електричні лампочки також випромінюють такі хвилі, і це абсолютно безпечно для здоров’я людини, кажуть у МОЗ.

Тим більше, що за межі приладу такі хвилі не виходять завдяки металевій сітці та коробу.

А чи шкідливі продукти?

Чи шкідливі продукти, приготовлені у мікрохвильовці

Продукти, приготовані або розігріті в мікрохвильовці, теж є абсолютно безпечними. Адже важливо розуміти, що електромагнітне випромінювання і радіоактивне – це зовсім різні речі. У іжі немає атомних ядер, які можуть розкластися, і це ми будемо називати радіоативним випромінюванням.

Електромагнітні хвилі ж проходять через їжу наскрізь. Потім вони втрачають свою силу. Тож хвилі не накопичуються в продуктах і не залишають жодних частин на них. Тому їжа з мікрохвильовки не є шкідливою і безпечна для вживання.

Що може повпливати на якість їжі з мікрохвильовки?

Варто пам’ятати, що:

  • їжа, розігріта у посуді, який не можна використовувати у мікрохвильовці, може бути токсичною;
  • таке ж – і з пластиком, який не призначений для приготування у мікрохвильовій печі. Під час нагрівання він може виділяти токсичні речовини, які попадуть у їжу.

Для приготування у мікрохвильовій печі у МОЗ радять використовувати керамічний посуд чи скло. Також є пластиковий посуд, який можна використовувати під час приготування їжі у мікрохвильовці. В такому разі він має мати спеціальні позначки.

Отже, мікрохвильовку не варто боятися, вона є абсолютно безпечною для нашого здоров’я. Як і їжа, приготована у ній.

Перейти до панелі інструментів