25.04.2024
Новини

Поки чоловік на фронті: Галина Огієнко з Бахмута перетворила хобі на міні-бізнес

Галина Огієнко переїхала до Тернополя разом з дітьми та котиком наприкінці травня, коли у рідному Бахмуті окупанти уже почали руйнувати все, що бачили. Тривали бої за місто, довелося залишити свій рідний дім і переїхати до тилового Тернополя. 

У Файному місті Галина з дітьми знайшли квартиру, яку орендують. Діти продовжують навчатися дистанційно у рідній бахмутській школі. І перш за все мріють повернутися до рідного дому, до рідної школи. Проте навряд чи це скоро станеться, адже від неї залишились лише руїни.

А чоловік – на фронті, ще з 2015 року. Воює, щоб Галині з дітьми та ще мільйонам дорослих та діток тут, у тилу, спалось спокійно.

Журналісти “Терміново” поспілкувались із Галиною, яка розповіла про те, як Тернопіль став для неї другою домівкою, а завдяки “сарафанному радіо” вона зробила міні-бізнес з улюбленої справи.

  • Ми виїхали з Бахмута 23 травня, коли уже почались бої за місто. Звичайно, важко покидати рідний дім, але коли будинок напроти руйнує відразу три ракети, розумієш, що мусиш. Треба рятувати дітей, батьків, стареньку бабусю, тварин. Тому ми переїхали усі разом, взяли навіть морську свинку і котика (проте він не переніс стресу через переїзд, помер уже тут, в Тернополі).

Як вам у Тернополі? Було важко емоційно переїхати у незнайоме місто?

  • Спокійно. Звичайно, дуже сумую за рідним містом. Я там виросла, воно дуже красиве, хоч і маленьке. Тернопіль для нас став другим домом. Проте спочатку було дуже важко. Твоє рідне місто руйнують ракетами, чоловік на фронті (дзвониш – зв’язку нема, сидиш на телефоні, чекаєш смс), а тут не знаєш, з чого починати життя. Але треба ставити дітей на ноги, тому я сказала сама собі: “Галю, візьми себе в руки. Роби те, що любиш, те, що у тебе вдається найкраще”

Роби те, що найбільше любиш

  • Ще до війни я у вільний від роботи час захоплювалась хендмейдом. Виготовляла гномів, новорічні композиції, пасхальні віночки, кролики. Хоча усі матеріали залишились в Бахмуті (часу на збори не було), перед святами почала виготовляти новорічні вінки, композиції зі свічками, святкових гномиків.

Чи відгукнулись ваші вироби серцям жителів Файного міста?

  • У Тернополі ми просто знаємо дуже мало людей. Першими відгукнулись сусіди, потім пішло, як то кажуть, сарафанним радіо. Коли я їх виготовляю, отримую величезне задоволення – голова відпочиває від тривожних думок, стрес кудись зникає. Словом – це те, чому б я хотіла присвятити своє життя.

Якщо вам сподобались вироби Галини Огієнко і ви б хотіли замовити собі чи на подарунок одну з цих прикрас для дому, телефонуйте за номером +380962380552 або пишіть в Інстаграм https://instagram.com/galina.decor.ua

Перейти до панелі інструментів