28.03.2024
Корисне Новини

Солодкий подарунок на Миколая: як знизити ціну, але не якість

Соковитий запах мандарин, як би не було, традиційно нагадує про різдвяно-новорічні свята. Організм вперто вимагає вітаміну С, а діти чекають подаруночків від святого Миколая. “Терміново” з’ясувало, які фрукти найбільше здорожчали у грудні, порівняно з минулим роком, у скільки обійдеться солодкий набір дитині і як можна зменшити його вартість, але не якість.

Взимку традиційно зростає попит на мандарини, апельсини та лимони, адже завдяки високому вмісту вітаміну С ці фрукти допомагають зміцнювати імунітет та боротися з вірусами та застудами.
За даними аналітиків Zakaz.ua, найбільше в порівнянні з минулим роком підскочила ціна на лимони — на 146%. У грудні 2021 року кілограм жовтеньких на поличках супермаркетів можна було придбати в середньому за 25,7 грн, тоді як у грудні цьогоріч ціна становить 61,7 грн.

За звичаєм, з початком холодної пори року розпочався сезон мандарин. Особливо неабиякий попит на ці цитрусові напередодні Нового року. Це не тільки один з головних ароматів свята, але й заряд здоров’я, адже мандарини багаті на вітамін С, який зміцнює імунітет. Цьогоріч помаранчеві смаколики в українських супермаркетах подорожчали та в середньому коштують 71,9 грн за кілограм.

Ціни на решту найпопулярніших фруктів на Тернопільщині різняться залежно від району та місця покупки: маленькі крамнички, супермаркети, базар, а також сорт того чи іншого фрукта:

  • апельсини 64-78 грн за кг;
  • мандарини 45-80 грн за кг;
  • лимон 58-70 грн за кг;
  • банан 61-72 грн за кг;
  • ківі 50-72 грн кг;
  • хурма/корольок 65-120 грн за кг;
  • виноград 65-100 грн за кг;
  • ананас від 85 грн за 1 шт;
  • яблука 10-20 грн за кг;
  • груша від 40 грн за кг.

Щодо солодких подарунків, то діапазон цін на цукерки величезний. Є дорогі набори відомих брендів, за один з них доведеться викласти понад 300 грн лише за 150 г. Вітчизняні шоколадні цукерки значно дешевші, їх вартість на вагу від 180 грн за кг. Шоколадки вагою 85-100 г коштують від 15 грн. Готові подарунки від 85 грн за 300 г, проте далеко не усі цукерки там будуть якісні.

Також напередодні свят у багатьох супермаркетах діють хороші знижки. Та ми переконалися на власному досвіді, що найвигідніше купувати солодощі у спеціалізованих мережевих магазинах. Там же можна придбати й пакунки та самостійно сформувати подарунки. Пакетик для солодощів із малюнком коштує від 3 грн, коробки різних форм та розмірів – від 12 грн.

Формування власних солодких наборів дуже доречне, якщо вам потрібно чимало подарунків – дітям, похресникам, або, коли плануєте у гості, де є малеча. Набір хороших цукерок з шоколадкою вагою 350-400 г разом з упаковкою обійдеться від 90 грн.

Ще один спосіб доповнити солодкий подарунок корисним – сухофрукти. Сьогодні на базарі та у магазинах можна знайти чималий вибір сушених фруктів, серед яких й екзотичні – інжир, ананас, манго і т. д. Багатьом діткам вони смакують, а крім того додають здоров`я.

Непоганий варіант доповнити подарунок власною випічкою. Наприклад, медово-імбирними пряниками, які ще й можна прикрасити за власним смаком. Та для реалізації цієї ідеї потрібен час, якого напередодні свят часто бракує.

Тож вибір чималий. Якщо підійти до питання з любов’ю та творчо, то ваші подаруночки порадують та зігріють маленькі серця у ці свята.

Перейти до панелі інструментів