20.04.2024
Новини Промо

Чому вигідно придбати повне КАСКО

Ніхто не буде сперечатися з твердженням, що мати власний автомобіль — це дуже зручно. З іншого боку, виникають додаткові витрати — на пальне, технічне обслуговування, витратні матеріали тощо. Якщо автомобіль потрапляє в аварію чи його пошкоджують злодії, то самостійно відновити транспортний засіб не кожному під силу, адже може знадобитися дуже велика сума. Саме в таких випадках приходить на допомогу система страхування. Оформивши договір КАСКО, водій може не хвилюватися про свої витрати, тому що відновленням авто буде займатися страхова компанія.

У чому основні переваги поліса КАСКО

Головна перевага добровільного страхування КАСКО полягає в тому, що всі збитки, пов’язані з застрахованим авто, покриватиме компанія. При цьому не враховуватиметься, хто є винуватцем аварії, за яких умов були завдані збитки. Наприклад, договір КАСКО працюватиме в тих випадках, коли на автомобіль впало дерево, якщо машина перебувала на стоянці або авто пошкодили зловмисники. Перелік таких страхових ризиків дуже широкий, до нього навіть входить викрадення авто або його повне знищення. До речі, в останніх випадках компанія відшкодує повну ринкову вартість авто.

Тому, оформивши повне КАСКО, ви зможете відчувати себе впевненими та фінансово захищеними. Це дуже актуально для власників нових автомобілів, машин, які придбані в кредит, водіїв-початківців, котрі не мають достатнього досвіду керування.

Від яких факторів залежить ціна поліса КАСКО

На відміну від поліса ОСЦПВ (Автоцивілка), вартість якого врегульовано на законодавчому рівні, ціна на КАСКО може суттєво відрізнятися в різних компаніях. Насамперед на остаточну вартість послуг впливає перелік страхових ризиків. Крім того, можуть враховуватися такі фактори:

  • яка машина страхується, яка її повна ринкова вартість, рік випуску, технічні характеристики;
  • скільки років водію, який він має досвід керування;
  • розмір франшизи.

Але все ж таки в процесі вибору організації для страхування КАСКО спеціалісти рекомендують зважати не лише на ціну послуг, що, безумовно, дуже важливо, а й на статус страхової компанії. Інакше в критичних ситуаціях можна не дочекатися компенсації. Прикладом відповідальної організації є СК «УНІКА». Страховка автомобіля, оформлена в цій компанії, є гарантією фінансової стабільності його власника.

Перейти до панелі інструментів