28.03.2024
Новини

Тернопільський апеляційний суд виправдав кременчанина, якого звинувачували у хабарі начальнику поліції

Тернопільський апеляційний суд виправдав кременчанина, якого звинувачували у хабарі начальнику поліції. Раніше “Терміново” повідомляло, що чоловікові “світило” до 5-ти років в’язниці, проте Кременецький районний суд визнав його невинним. Та прокуратура з таким рішенням не погодилася та подала апеляційну скаргу на вирок до Тернопільського апеляційного суду.

“2 грудня 2022 року Тернопільським апеляційним судом залишено без змін вирок Кременецького районного суду Тернопільської області, яким виправдано обвинуваченого за ч.3 ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) у зв’язку із відсутністю складу злочину.

Так, згідно з повідомлення про підозру обвинувачений, перебуваючи в кабінеті начальника поліції, пропонував останньому незаконну винагороду за повернення автомобіля, який перебував на арештмайданчику.

Ухвалою Тернопільського апеляційного суду встановлено, що належних та допустимих доказів, які би підтверджували факт пропозиції незаконної винагороди досудовим розслідуванням не здобуто, а наявні у матеріалах провадження докази є недопустимі. Виправдувальний вирок суду набрав законної сили”, – зазначає адвокат обвинувачуваного Віталій Сідоров.

Перейти до панелі інструментів