24.04.2024
Новини Промо

Кваліфікований електрик: де і як шукати

Якісно проведені електромонтажні роботи в квартирі чи будинку — це запорука майбутньої безпеки. Адже коли роботи проведено непрофесійно, в майбутньому існує велика ймовірність короткого замикання та іншої непередбачуваної ситуації, або ще гірше – трагедії. Саме з цієї причини варто запрошувати перевіреного спеціаліста, який має відповідну кваліфікацію та спеціальний допуск для даного виду робіт. Варіантів пошуку на сьогоднішній день достатньо багато: це об’яви в інтернеті, поради друзів та знайомих, але більш надійним вибором стане електрик з Кабанчика, відомого сервісу пошуку та замовлення послуг. Тут можна не лише дізнатись повну інформацію про кожного спеціаліста, а й ознайомитись з відгуками інших клієнтів.

Вибір електрика: на що звернути увагу

Прокладка, ремонт та обслуговування електричної проводки потребують знань та навичок майстра. Тому якщо у вас недостатньо досвіду, краще не проводити роботи самостійно. Як варіант — звернутися до спеціаліста, який не лише здійснить роботи якісно, але й гарантує безпеку.

При виборі електрика в першу чергу варто звертати увагу на:

  • Досвід роботи. Бажано щоб він складав не менше п’яти – семи років. Також плюмом буде досвід роботи як на державних підприємствах, так і в приватному секторі.
  • Освіта. Мається на увазі профільний рівень, а не короткотермінові курси. Крім того, у майстра повинні бути в наявності електричні допуски по безпеці не менше 3 розряду.
  • Наявність професійного інструменту. Спеціаліст завжди має великий набір приладів, включаючи вимірювальне обладнання.
  • Відсутність вільного часу. В першу чергу, це говорить про те, що у майстра багато постійних клієнтів, а відповідно — великий об’єм завдань, і його послуги затребувані на ринку.
  • Відмінна якість розрахункових робіт. Електрик має не лише гарно прокладати кабелі, але й кваліфіковано розраховувати їх перетин для того чи іншого об’єкта, підібрати автомати, провідники та інші супутні матеріали.
  • Гарантії.  Перед початком співпраці з електриком слід уточнити, чи надає він гарантію на якість виконаних робіт.

Це мінімальний перелік  порад, на які варто обов’язково звертати увагу. До речі,  ціни на роботу у кваліфікованого майстра ніколи не будуть низькими, тому якщо майстер пропонує мінімальну вартість за послуги, це має вас насторожити. Краще відмовитись від такої пропозиції, щоб потім не довелось викликати іншого фахівця, а відповідно переплачувати.

Де знайти електрика

Пошук електрика іноді починають з того, що у друзів, знайомих і колег запитують про наявність знайомого перевіреного спеціаліста. Це достатньо непоганий варіант і зазвичай гарно працює.

Але можна скористатись онлайн сервісом Kabanchik.ua, де розміщують свої оголошення майстри різного профілю, включаючи електриків. Тут можна ознайомитись з багатьма варіантами і підібрати для себе найбільш підходящий. На сайті розміщується повна інформація про кожного майстра, його цінова політика, а також відгуки клієнтів.

Перейти до панелі інструментів