19.04.2024
Новини

На Кременеччині з’являться два нові природні заказники

На Кременеччині незабаром з’явиться новий природний заказник “Білокриницьке карбонатне болото”. А нещодавно за попередніми дослідженнями, у 2022 році на V сесії 7 скликання Тернопільської обласної ради оголошено ботанічний заказник «Залужжя», – повідомляють у Кременецькому ботанічному саду.

“Наукова діяльність Кременецького ботанічного саду, спрямована на збереження рідкісних видів рослин, є пріоритетною. Працівники відділу фітосозології здійснили низку обстежень територій, створили та подали наукові обгрунтування щодо взяття під охорону цінних ділянок.

За результатами роботи 2022 року прийнято до розгляду клопотання та схвалено створення двох нових об’єктів природно-заповідного фонду: ботанічних заказників місцевого значення «Білокриницьке карбонатне болото» на території Кременецького району Тернопільської області (фото 1, 2) та «Гора Лисиця» у Шепетівському районі Хмельницької області (фото 1, 3, 4).

Висловлюємо щиру подяку за ініціативу та сприяння у проведенні обстеження урочища «Гора Лисиця» жителям с. Ходаки Шумської міської громади Кременецького району та старості с. Сураж Михальчуку Олександру Валентиновичу”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів