20.04.2024
Новини Промо

Які джерела альтернативного живлення потрібні вдома

Ми звикли, що можемо у будь-який час увімкнути світло, зарядити смартфон, підігріти бойлер. Ворог вносить корективи у наше буденне життя, змушуючи відмовлятися від звичних речей. Але він не зможе залишити нас у цілковитій темряві. За допомогою альтернативних джерел живлення зможемо перечекати пітьму, залишатися на зв’язку. 

Їх розділяють на генераторів енергії:

  • зовнішні акумулятори;
  • зарядні станції;
  • інвертори;
  • сонячні панелі.

І на джерела освітлення:

  • свічки;
  • освітлювальні пристрої на батарейках;
  • кемпінгові лампи;
  • гасові лямпи.

Розповімо про деякі більше.

Зовнішні акумулятори

Найкращій спосіб підзарядки гаджетів. Ці пристрої вирізняються мінімальним саморозрядом, а віддавати можуть багато. В залежності від потужності, можна заряджати один або декілька приладів одночасно. Оптимальна ємність — 15000-20000 мАг. Для ноутбуків потрібні потужні павербанки, з функцією швидкої зарядки, які видають понад 30 Ватт.

 

Генератори (бензинові, дизельні)

Можуть живити не лише мобільні пристрої, а й побутову техніку. Бензинові коштують порівняно небагато, тільки працюють неперервно 5-8 годин. Потім потребують відпочинку. На дизельному паливі роблять безперервно до 12 годин.

Сонячні панелі

Підходять для регіонів, де багато сонячного світла, наприклад для Вінниці. Їх потужність прямо пропорційно залежить від розмірів. Чим більші і важче, тим ліпше. Вони повинні видавати струм з силою мінімум у 1,5 А. Потужність має бути 25 Ватт, але краще, якщо сонячна батарея у Вінниці буде мати 50 Ватт. Попереду зима і навіть у сонячних місцях кількість денного світла буде незначною.

Зарядні станції

Це потужний акумулятор, здатний довго зберігати заряд і за потреби віддавати іншим пристроям. Оптимальна ємність — 1500 мАг. Має багато різних виходів для під’єднання приладів.

Свічки (воскові, парафінові)

Економний варіант для освітлення приміщення. Проте ці вироби з воску чи парафіну вирізняються не тривалим горінням. Потрібно постійно слідкувати, щоб не згасли, не підпалили сторонні предмети. Але коли не має можливості зарядити іншу техніку, це найкраще альтернативне джерело освітлення.

Прилади на батарейках

Гірлянди, нічники, ліхтарі — ще один спосіб підсвітити приміщення за відсутності електроенергії. Потрібно вибирати моделі від «пальчикових» елементів живлення. Вони доступніші та коштують дешевше за інших.

Кемпінгова лампа

Багато моделей працюють на батарейках. Вони доступні, але краще віддавати перевагу тим, що живляться від акумуляторів. Такі пристрої можна знайти в інтернет-магазині Алло. Не завадить наявність USB порту, щоб можна було від лампи підзаряджати гаджети.

Джерела альтернативної енергії не замінять постійний струм в електромережі, але виручити за його відсутності зможуть.

Перейти до панелі інструментів