19.03.2024
Новини

Життя не на паузі: як жителі Тернопільщини працюють, готують та розважаються без світла

Жителі Тернопільщини навчились адаптовуватись і жити з тривалими відключеннями електроенергії. Ми зібрали в один матеріал цікаві історії від жителів області про те, як вони живуть, працюють, готують їжу і навіть розважаються у довгі години відключення електроенергії.

Тернополянка Аліна Ярмакова опублікувала на своїй сторінці у соцмережах щемливий пост:

“За вчора мала два моменти від яких сльози радості наступали:
1. В садочку кухарі з 5 до 7 год поки було світло зранку приготували їсти діткам НА ВЕСЬ ДЕНЬ на весь садочок. Пишу, і знову плачу. Так можуть лише сильні українці. Безмежно вам вдячна!
2. Хотіла поїсти, йду вуличкою, а всюди “чух-чух” працюють генератори: маленька кав’ярня, аптеки, магазин побут. хімії, магазин напівфабрикатів…
Зима буде тяжкою, ми її точно запам’ятаємо, але завдяки захисникам і сильним українцям – вона у нас буде!
Незламні ❤️”.

А в своїх сторіс Аліна показує, як нагріти вогнетривкою цеглинкою цілу квартиру на газовій плиті.

До речі, таку цеглу можна купити в будь-якому будівельному магазині за 23 гривні. Зберігайте лайфхак.

Стоматолог Юлія Змарко теж ділиться своїм досвідом роботи без світла

“Без електроенергії дуже важко працювати, майже неможливо. Спочатку ми переносили прийом, але є такі невідкладні ситуації, коли потрібно допомогти людині вже, бо її дуже болить. Тому змушені були адаптуватись, визначили, які саме маніпуляції ми можемо зробити без електроенергії.

Як виявилось, дещо таки можна. Можна поставити пломбу, бо лампа на батарейках, зробити анестезію, видалити зуб, зашити, почистити канали, зняти відбитки тощо. Тобто, надати невідкладну допомогу, якщо сильно болить”.

А про те, як актори Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка ні на мить не зупинили виставу, коли виключили світло, “Терміново” розповідало тут.

Тернополянка Злата Тиньо під час вимкнення електрики робить аплікації з налобним ліхтариком на голові, а також займається спортом. А ще вона каже: “Я моск@лів не боюся, я контрольної боюся!”

Тернополянка Наталія Вець показала, як її діти розважаються, смажачи ковбаски на вогні від свічки. “Хоч один плюс, що сидимо без світла”, – каже четвертокласниця Лілія Вець.

https://www.tiktok.com/@nataluav/video/7167630207992466694?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

А ще – тернополяни, у яких вдома електрична плита, вміють приготувати пельмені на туристичному пальнику. Як зробити це безпечно, ось інструкція від ДСНС.

Тому ми все переживемо і вистоїмо. Українці – нація нескорених.

Перейти до панелі інструментів