11.05.2024
Новини Промо

Як вибрати ліжко: основні поради від фахівців

Здається, що може бути простішим, ніж вибір ліжка? Адже виробники постійно пропонують нові й нові моделі. Та на практиці знайти оптимальний варіант виявляється не так то і просто, оскільки потрібно враховувати безлічі деталей. Спеціалісти виділили основні з них, на які варто звернути увагу, вибираючи ліжко.

Основні характеристики вигідно придбаного ліжка

Спальне місце, що стане точно вигідною покупкою, має обиратися з урахуванням таких особливостей:

  • розмір відповідає вільному простору;
  • форма моделі не заважає вільно рухатися спальнею;
  • кожна деталь моделі не викликає ніяких сумнівів, щодо якості;
  • основа з першого погляду переконує у своїй надійності;
  • стиль спального місця гармонічно виглядає у спальні в цілому;
  • модель доповнена підіймальним механізмом та ящиком для білизни.

Пріоритетність кожного пункту залежить від власних уподобань майбутнього власника.

Габарити

Звісно, хочеться бути власником просторого спального місця. Але, якщо кімната невелика, то потрібно в першу чергу, зважати саме на квадратуру. Ліжко не має створювати ніяких незручностей під час сну. Якщо любите часто перевертатися, то варто придбати ширше ліжко. А щоб ноги постійно не виднітися з-під нього, фахівці рекомендують купувати ліжка на 10-15 см більше за зріст. Вибираючи габарити варто зважати й на інші елементи — між ними має бути простір понад 70 см. Висота моделі підбирається залежно від віку власника. Надто високі спальні місця навряд оцінять люди похилого віку. Тоді як молоді власники можуть собі дозволити більше експериментувати з цим показником, і обирати, наприклад, ліжка-подіуми.

Форма

Тривалий час певний попит мало ліжко круглої форми. Але багато власників звернули увагу на те, що ця модель точно не найкраще рішення для невеликої спальні. Якщо потрібно універсальне спальне місце, то краще вибирати класичне прямокутне.

Каркас

Якість каркасу може стати чудовим показником того, скільки взагалі прослужить спальне місце. Особливу увагу на нього варто звернути, якщо на ліжку будуть спати багато людей — наприклад, сімейна пара у якої є діти та тварини, які не проти лежати біля господарів.

Спинка

Інколи здається, що м’яка спинка — то зайві витрати та додаткові турботи. Але тільки уявіть, наскільки приємніше буде опиратися на теплу тканину чи тактильно приємну шкіру, ніж на холодну стіну. М’яка спинка — прекрасне рішення для тих, хто немає гостинної, але хоче проводити приємно вечора, читаючи книгу чи переглядаючи улюблений серіал.

Стиль

Розібратися зі стилем часом не дуже просто, якщо формуєте інтер’єр самостійно, але плануєте замінити тільки спальне місце. Оскільки ліжко займає досить багато простору, то обов’язково має гармонійно виглядати у спальній кімнаті. Якщо вона виконана у стилі мінімалізм, то краще вибрати просте дерев’яне ліжко. Стиль лофт вигідно виглядатиме з металічною моделлю, а для рококо, краще підійде натуральне дерево.

Додаткові деталі

Навряд чи можна знайти кімнату для якої був би зайвий додатковий простір, чи власника житла, перед яким не стоїть проблема організації зберігання різноманітних речей. Щоб допомогти собі з цим, вибирайте спальне місце, доповнене підіймальним механізмом. Адже потім зможете використовувати весь той простір, що займає спальне місце для зберігання найрізноманітніших речей.

Ліжко — це покупка, яка точно вимагатиме певного часу. Але розставивши правильно пріоритети та користуючись основними порадами, щодо його вибору, зробити вигідне придбання стане набагато простіше.

Перейти до панелі інструментів