28.03.2024
Новини

Спонсор нового майданчика у парку Шевченка: хто він

У Тернополі відбулося відкриття нового дитячого майданчику, який розташований у парку ім. Т. Г. Шевченка.

“Проект реалізований за рахунок коштів приватного інвестора, який мав певні зобов’язання перед містом. Також варто окремо подякувати представнику підрядника, який реалізовував даний проект, оскільки зроблено все в короткі терміни, зроблено якісно…”, – сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Багато тернополян зацікавилось, що ж то за такий приватний інвестор, і які в нього зобов’язання перед містом. На табличці, встановленій перед майданчиком, говориться, що “Проект реалізовано спільно ПП “Дружба Нафтопродукт” та ТОВ “Хеппі парк”.

Що відомо про цих інвесторів?

Згідно відкритих реєстрів, засновником і власником ПП “Дружба Нафтопродукт” є Артем Пуківський. Підприємство має 16 транспортних засобів у користуванні та стільки ж ліцензій. Зареєстроване ПП у Чортківському районі, селище Нагірнянка. Займається підприємство торгівлею паливом, зерном, кормами для тварин, будівництвом житлових та нежитлових приміщень, а також надає в оренду техніку.

Сам засновник приватного підприємства – Артем Пуківський – знаний на Тернопільщині бізнесмен, виходець з Чорткова, який проживає у Тернополі. Та це не єдине, чим займається Пуківський – з 27 вересня 2021 року він є  виконуючим обов’язки на посаді директора Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс», тобто Тернопільського аеропорту.

У 2020 році Артем Пуківський балотувався до Тернопільської обласної ради від партії “За майбутнє”, проте не набрав достатньої кількості голосів.

За даними порталу Youcontrol, Артем Пуківський, крім “Дружби-нафтопродукт”, має відношення до таких компаній та підприємств як “Тернопіль – постач”, “Термик”, “Аероклуб Тернопіль”, “Флорія Т” та тенісний клуб “Мастерс клуб Тернопіль”.

Також в інтерв’ю “Газеті Номер 1” бізнесмен розповідає, що він побудував три професійні тенісні корти у парку Національного Відродження та ресторан “Вогнем і ножем”, через будівництво якого відбулося декілька протестів, сутички та суди.

ТОВ “ХЕППІ ПАРК”

Про другого “приватного інвестора” з таблички відомо не так багато. За даними Уoucontrol, директором та однією з засновників ТОВ “ХЕППІ ПАРК” є Рибальченко-Ельбобар Юлія Валеріївна, іншим засновником – Ельбобар Фірас Хамадович. Фірма зареєстрована у Тернополі на вулиці Вільховій.

ТОВ, згідно з реєстром, займається “Виробництвом іншої продукції, н.в.і.у.”, “Наданням інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.”, а також “Діяльністю із забезпечення фізичного комфорту”. Тобто, незрозуміло чим саме. Минулого року ТОВ вигравало декілька тендерів на Тернопільщині. Наприклад, з постачання дитячих столиків, крісел, ігрових майданчиків тощо.

ТОВ було фігурантом одного незначного адміністративного правопорушення щодо стягнення податкового боргу.

Про Юлію Рибальченко-Ельбобар інформації врай мало. Вона балотувалась до Тернопільської міської ради від Тернопільської міської партійної організації Української соціал-демократичної партії. Має вищу освіту, є правозахисником і підприємцем.

Проте які зобов’язання мають ці підприємства перед містом, нам не вдалось дізнатись. Може, тернополяни підкажуть?

Перейти до панелі інструментів