Як працює завод DELTA FOOD під Тернополем та які умови праці пропонує

Запорізька компанія національного рівня DELTA FOOD перевезла одне зі своїх підприємств у передмістя Тернополя. Як там усе влаштовано, що за устаткування встановлене та які умови праці створені для тернополян – читайте в матеріалі.

А ще зустрілися з директором заводу Тарасом Кутком – він поділився з нами грандіозними планами розширення бізнесу в регіоні й наголосив, що планує закріпитися в області надовго. Це означає появу нових робочих місць, пожвавлення підприємницького клімату на Тернопільщині та поповнення місцевого бюджету.

Терміновий переїзд без зупину виробництва

Пан Тарас зізнався, що компанія ще до війни планувала будівництво нового заводу, навіть розробила проєкт. Тож неквапливо шукала відповідне приміщення для нього. Проте війна внесла свої корективи й змусила максимально прискорити цей процес. З окупацією півдня постало питання термінового перевезення гуляйпільського підприємства, де вироблялися майонези, соуси, гірчиця та розливалася по пляшках соняшникова олія, у безпечний регіон. 

Часу було обмаль, й компанія скористалася програмою релокації бізнесу від Міністерства економіки, яке запропонувало кілька варіантів – у Рівному, Чернівцях і Тернополі. Дистриб’ютори своєю чергою порекомендували локації у Львові та Хмельницькому. Зрештою DELTA FOOD спинила вибір на Тернопільщині – колишній цех ковбас найбільше відповідав висунутим вимогам.

Перевозили й монтували обладнання самотужки. Всю роботу налагодили таким чином, щоб не припиняти виробництва, адже попри війну завод завантажений замовленнями від національних і локальних торгових мереж. Українці люблять присмачувати їжу майонезами, гірчицею та соусами, а соняшникова олія це обов’язковий продукт харчування у кожній родині, тому ця продукція має постійно бути на полицях магазинів.

Сучасне виробництво й достойні умови праці

Колишній цех швидко опорядкували сучасним устаткуванням, навіть придбали 2 нові фасувальних станка й варильне обладнання, яке замовили й доставили аж з Індії. Є дороге обладнання для очищення води – осмос, що використовується для виробництва майонезів. Також лабораторії, де контролюються якісні показники сировини. 

Компанія пишається, що змогла швидко перевезти й відновити роботу заводу. Вже за перший місяць тут працювала лінія розливу олії. Зовсім скоро запустять виробництво червоної продукції – кетчупів, соусів і томатної пасти. Крім того, передбачається, що лінії з виготовлення майонезів і гірчиці працюватимуть у дві зміни. Отже, скоро набиратимуть нових співробітників.

Територія заводу – 5 тис. кв.м, тут і досі триває будівництво, облаштуються приміщення, довозиться обладнання. Зводяться окремі будівлі складів для матеріалів і сировини. Практично завершено ремонт в роздягальнях, які за сучасними вимогами поділяються на 2 зони: в одній працівники залишають верхній одяг, а в другій, санітарній, одягають стерильну уніформу. В душових і туалетах проведена гаряча вода, побутові кімнати відповідають європейським стандартам. 

Зараз на виробництві задіяно приблизно 80 осіб, однак це лише третина від запланованого колективу. Команда постійно набирається, тому в тернополян з’явилася чудова нагода працевлаштуватися, отримувати гідну зарплату й мати свої бонуси від роботи на підприємстві. 

На заводі постійно проводять навчання, є можливість кар’єрного зростання й підвищення оплати праці. А ще тут вітається ініціативність: якщо працівники подали економічно ефективні пропозиції щодо покращення умов праці, зручності виконання роботи, оптимізації процесу зберігання продукції чи поліпшення обліку, їх преміюють.

Для співробітників організовані маршрутки до заводу, бо громадський транспорт безпосередньо до підприємства не ходить. Нещодавно поблизу відкрилася їдальня, тож керівництво розглядає можливість часткової компенсації працівникам за обіди. До того ж персонал має змогу вигідно купувати вироблену продукцію.

Нові виклики й перспективи розширення

«Ми ухвалили стратегічне рішення, – каже виконавчий директор Тарас Кутко, – не будемо згортатися, а навпаки, плануємо розширюватися й розвиватися, бо віримо в перемогу. Тож докуповуємо обладнання».

У перспективних планах компанії – будівництво на Тернопільщині заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Завдяки самостійному обробленню олії підприємство зможе отримувати додану вартість. А регіон – нові податки й робочі місця.

У найближчих намірах виробника – розвивати експорт продукції. Так, вже зараз DELTA FOOD імпортує свої товари в Китай, Чехію, Францію, Литву, Вірменію та Грузію. 

«Ми пишаємося, що змогли швидко перезапустити виробництво на новому місці. Відбудова власного підприємства – це внесок в економіку країни й підтримка людей: працівників із Запоріжжя, тернополян, переселенців, що осіли в цьому регіоні. Ми маємо великі плани й працюємо на повну, аби покращувати те, що можемо», – підсумовує нашу розмову пан Тарас.

About the author

Михайло Підгреба
trending_flat
На війні загинув молодий працівник Заліщицької міськради

Під час війни загинув молодий співробітник Заліщицької міськради Михайло Підгребя. Він пішов на фронт добровольцем ще до повномасштабного вторгнення росії. Про смерть захисника повідомила Заліщицька міська рада. Михайло залишив роботу в міській раді та вступив до лав української армії за власним бажанням. Загиблий боєць свідомо обрав шлях служіння Україні та захищав країну до останнього подиху. Він віддав життя за свободу рідної землі, показавши приклад відданості Батьківщині. Виконавчий комітет Заліщицької міської ради на чолі з міським головою Іваном Дроздом висловив співчуття родині та всім, хто знав Михайла. Особливі слова підтримки адресували його мамі - Надії Підгребі, яка очолює управління освіти міста. "Його відданість Батьківщині— це приклад нескореності, гідності й любові до України. Він належить до покоління, що в найтемніші часи стало світлом спротиву.Виконавчий комітет Заліщицької міської ради на чолі з міським головою Іваном Дроздом висловлюють щирі слова співчуття родині, побратимам, усім, […]

Труш
trending_flat
Вже не в ЗУНУ? Декларація Володимира Труша розсекретила його можливе нове місце роботи

Володимир Труш подав декларацію на посаду проректора Львівського медичного університету. Колишній начальник Тернопільської ОВА може залишити роботу у ЗУНУ. Ексочільник області 29 червня 2025 року подав кандидатську декларацію на посаду проректора з адміністративно-господарської роботи. Про це свідчать дані з офіційного реєстру декларацій, де зазначено його можливе майбутнє місце роботи. Нагадаємо, після звільнення з посади начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш працював викладачем кафедри фінансів ЗУНУ. У березні 2024 року він входив до складу проблемної групи, яка надавала пропозиції органам місцевого самоврядування щодо співпраці з кафедрою. Тоді викладачі кафедри Богдан Малиняк та Володимир Труш обговорювали пропозиції до налагодження співпраці з громадами. Серед них була розробка бюджету для громадян - буклета з основною інформацією про бюджет територіальної громади у зрозумілій формі.

trending_flat
Уламок російської ракети впав на будинок жительки Тернопільщини (відео)

На Тернопільщині під час атаки 29 червня частини ракети впали на подвір'я місцевої мешканки. Жінка розповіла, що кілька днів перебувала в шоці після інциденту. Про це повідомив телеканал Тернопіль 1. Уламки боєприпасу пошкодили стіни житлового будинку, сільськогосподарську техніку та огорожу на приватному обійсті. Наслідки падіння ракетних частин вже частково усунули. На місці події працювала спеціальна комісія для оцінки збитків та вжиття необхідних заходів. У місцевій громаді зазначили, що подібний випадок стався вперше за весь час війни. Представники влади пообіцяли надати постраждалій матеріальну допомогу для відновлення пошкодженого майна.

trending_flat
У Тернополі запустили великий проєкт зі збереження документів для майбутніх поколінь

У Тернополі запустили великий проєкт із збереження старих документів для майбутніх поколінь. Архівні матеріали відновлюють та переводять у цифровий формат. Про це повідомили у сюжеті телеканалу «Тернопіль1». Роботу виконують у Державному архіві Тернопільської області. Молода реставраторка Евеліна Дзюбановська щодня працює з 20 аркушами історичних паперів. Вона розпрямляє зім'яті сторінки, очищає їх від бруду та клею спеціальними інструментами. «Коли мені в руки потрапляють документи, перш за все я мушу їх розпрямити, тому що дуже часто буває, що вони десь пом'яті, загнуті. Бувають і залишки клею, або бруду – я маю їх почистити», – розповідає фахівчиня. Зараз Евеліна відновлює документи про людей з інвалідністю часів між двома світовими війнами. Після реставрації папери передають спеціалістам для створення цифрових копій. Операторка Олександра спочатку вносить дані з обкладинки у комп'ютерну програму, а потім фотографує кожну сторінку. На оцифрування однієї справи потрібно максимум п'ять хвилин. В […]

Тернопільська область
trending_flat
Цигани, Товстобаби, Цицори і не тільки: кумедні назви поселень Тернопільщини

На мапі Тернопільської області можна знайти десятки населених пунктів з незвичайними назвами. Деякі з них змушують усміхнутися, інші - замислитися над їхнім походженням. Історик та краєзнавець Віктор Уніят раніше склав рейтинг найкумедніших назв сіл області. За його словами, кумедні назви існують по всьому світу, тому не варто поспішати з висновками про їхнє значення. Села з географічними назвами У Тернопільській області є села та хутори, що носять імена далеких країн і континентів. Швейцарія, Французівка, Саджівка, Варшавка, Угорськ та Угринів нагадують про Європу. Сахалін, Курили та Кавказ - такі теж хутори є на Тернопільщині. Перейменовані села Багато сіл з незвичайними назвами отримали нові імена у радянський час. Село Повія носило таку назву до 1958 року (зараз - Набережне). Свинюхи перейменували на Очеретне у 1946 році. Назва походила від фільварка-свиноферми "Свиноберген" князів Збаразьких, де розводили свиней для продажу в Європу. Цапівці стали називатися […]

шкода довкіллю
trending_flat
Підписав необхідні документи: судитимуть керівника та лісника лісгоспу, які вирубали понад 6 тисяч дерев

На Тернопільщині судитимуть головного лісничого та директора держпідприємства, з дозволу яких було вирубано понад 6 тисяч дерев різних порід. Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура. "Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозри головному лісничому та директору одного з державних лісопідприємств на Тернопільщині у вчиненні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України). За даними слідства, головний лісничий безпідставно вніс до лісорубних квитків дані про можливість проведення 41 рубки рідколісся, а директор видав лісорубні квитки на ці роботи", - йдеться у повідомленні. Унаслідок знищення 6267 різних дерев довкіллю завдано шкоди на 57 млн грн.

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025