29.03.2024
Новини Промо

Як працює завод DELTA FOOD під Тернополем та які умови праці пропонує

Запорізька компанія національного рівня DELTA FOOD перевезла одне зі своїх підприємств у передмістя Тернополя. Як там усе влаштовано, що за устаткування встановлене та які умови праці створені для тернополян – читайте в матеріалі.

А ще зустрілися з директором заводу Тарасом Кутком – він поділився з нами грандіозними планами розширення бізнесу в регіоні й наголосив, що планує закріпитися в області надовго. Це означає появу нових робочих місць, пожвавлення підприємницького клімату на Тернопільщині та поповнення місцевого бюджету.

Терміновий переїзд без зупину виробництва

Пан Тарас зізнався, що компанія ще до війни планувала будівництво нового заводу, навіть розробила проєкт. Тож неквапливо шукала відповідне приміщення для нього. Проте війна внесла свої корективи й змусила максимально прискорити цей процес. З окупацією півдня постало питання термінового перевезення гуляйпільського підприємства, де вироблялися майонези, соуси, гірчиця та розливалася по пляшках соняшникова олія, у безпечний регіон. 

Часу було обмаль, й компанія скористалася програмою релокації бізнесу від Міністерства економіки, яке запропонувало кілька варіантів – у Рівному, Чернівцях і Тернополі. Дистриб’ютори своєю чергою порекомендували локації у Львові та Хмельницькому. Зрештою DELTA FOOD спинила вибір на Тернопільщині – колишній цех ковбас найбільше відповідав висунутим вимогам.

Перевозили й монтували обладнання самотужки. Всю роботу налагодили таким чином, щоб не припиняти виробництва, адже попри війну завод завантажений замовленнями від національних і локальних торгових мереж. Українці люблять присмачувати їжу майонезами, гірчицею та соусами, а соняшникова олія це обов’язковий продукт харчування у кожній родині, тому ця продукція має постійно бути на полицях магазинів.

Сучасне виробництво й достойні умови праці

Колишній цех швидко опорядкували сучасним устаткуванням, навіть придбали 2 нові фасувальних станка й варильне обладнання, яке замовили й доставили аж з Індії. Є дороге обладнання для очищення води – осмос, що використовується для виробництва майонезів. Також лабораторії, де контролюються якісні показники сировини. 

Компанія пишається, що змогла швидко перевезти й відновити роботу заводу. Вже за перший місяць тут працювала лінія розливу олії. Зовсім скоро запустять виробництво червоної продукції – кетчупів, соусів і томатної пасти. Крім того, передбачається, що лінії з виготовлення майонезів і гірчиці працюватимуть у дві зміни. Отже, скоро набиратимуть нових співробітників.

Територія заводу – 5 тис. кв.м, тут і досі триває будівництво, облаштуються приміщення, довозиться обладнання. Зводяться окремі будівлі складів для матеріалів і сировини. Практично завершено ремонт в роздягальнях, які за сучасними вимогами поділяються на 2 зони: в одній працівники залишають верхній одяг, а в другій, санітарній, одягають стерильну уніформу. В душових і туалетах проведена гаряча вода, побутові кімнати відповідають європейським стандартам. 

Зараз на виробництві задіяно приблизно 80 осіб, однак це лише третина від запланованого колективу. Команда постійно набирається, тому в тернополян з’явилася чудова нагода працевлаштуватися, отримувати гідну зарплату й мати свої бонуси від роботи на підприємстві. 

На заводі постійно проводять навчання, є можливість кар’єрного зростання й підвищення оплати праці. А ще тут вітається ініціативність: якщо працівники подали економічно ефективні пропозиції щодо покращення умов праці, зручності виконання роботи, оптимізації процесу зберігання продукції чи поліпшення обліку, їх преміюють.

Для співробітників організовані маршрутки до заводу, бо громадський транспорт безпосередньо до підприємства не ходить. Нещодавно поблизу відкрилася їдальня, тож керівництво розглядає можливість часткової компенсації працівникам за обіди. До того ж персонал має змогу вигідно купувати вироблену продукцію.

Нові виклики й перспективи розширення

«Ми ухвалили стратегічне рішення, – каже виконавчий директор Тарас Кутко, – не будемо згортатися, а навпаки, плануємо розширюватися й розвиватися, бо віримо в перемогу. Тож докуповуємо обладнання».

У перспективних планах компанії – будівництво на Тернопільщині заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Завдяки самостійному обробленню олії підприємство зможе отримувати додану вартість. А регіон – нові податки й робочі місця.

У найближчих намірах виробника – розвивати експорт продукції. Так, вже зараз DELTA FOOD імпортує свої товари в Китай, Чехію, Францію, Литву, Вірменію та Грузію. 

«Ми пишаємося, що змогли швидко перезапустити виробництво на новому місці. Відбудова власного підприємства – це внесок в економіку країни й підтримка людей: працівників із Запоріжжя, тернополян, переселенців, що осіли в цьому регіоні. Ми маємо великі плани й працюємо на повну, аби покращувати те, що можемо», – підсумовує нашу розмову пан Тарас.

Перейти до панелі інструментів