Як працює завод DELTA FOOD під Тернополем та які умови праці пропонує

Запорізька компанія національного рівня DELTA FOOD перевезла одне зі своїх підприємств у передмістя Тернополя. Як там усе влаштовано, що за устаткування встановлене та які умови праці створені для тернополян – читайте в матеріалі.

А ще зустрілися з директором заводу Тарасом Кутком – він поділився з нами грандіозними планами розширення бізнесу в регіоні й наголосив, що планує закріпитися в області надовго. Це означає появу нових робочих місць, пожвавлення підприємницького клімату на Тернопільщині та поповнення місцевого бюджету.

Терміновий переїзд без зупину виробництва

Пан Тарас зізнався, що компанія ще до війни планувала будівництво нового заводу, навіть розробила проєкт. Тож неквапливо шукала відповідне приміщення для нього. Проте війна внесла свої корективи й змусила максимально прискорити цей процес. З окупацією півдня постало питання термінового перевезення гуляйпільського підприємства, де вироблялися майонези, соуси, гірчиця та розливалася по пляшках соняшникова олія, у безпечний регіон. 

Часу було обмаль, й компанія скористалася програмою релокації бізнесу від Міністерства економіки, яке запропонувало кілька варіантів – у Рівному, Чернівцях і Тернополі. Дистриб’ютори своєю чергою порекомендували локації у Львові та Хмельницькому. Зрештою DELTA FOOD спинила вибір на Тернопільщині – колишній цех ковбас найбільше відповідав висунутим вимогам.

Перевозили й монтували обладнання самотужки. Всю роботу налагодили таким чином, щоб не припиняти виробництва, адже попри війну завод завантажений замовленнями від національних і локальних торгових мереж. Українці люблять присмачувати їжу майонезами, гірчицею та соусами, а соняшникова олія це обов’язковий продукт харчування у кожній родині, тому ця продукція має постійно бути на полицях магазинів.

Сучасне виробництво й достойні умови праці

Колишній цех швидко опорядкували сучасним устаткуванням, навіть придбали 2 нові фасувальних станка й варильне обладнання, яке замовили й доставили аж з Індії. Є дороге обладнання для очищення води – осмос, що використовується для виробництва майонезів. Також лабораторії, де контролюються якісні показники сировини. 

Компанія пишається, що змогла швидко перевезти й відновити роботу заводу. Вже за перший місяць тут працювала лінія розливу олії. Зовсім скоро запустять виробництво червоної продукції – кетчупів, соусів і томатної пасти. Крім того, передбачається, що лінії з виготовлення майонезів і гірчиці працюватимуть у дві зміни. Отже, скоро набиратимуть нових співробітників.

Територія заводу – 5 тис. кв.м, тут і досі триває будівництво, облаштуються приміщення, довозиться обладнання. Зводяться окремі будівлі складів для матеріалів і сировини. Практично завершено ремонт в роздягальнях, які за сучасними вимогами поділяються на 2 зони: в одній працівники залишають верхній одяг, а в другій, санітарній, одягають стерильну уніформу. В душових і туалетах проведена гаряча вода, побутові кімнати відповідають європейським стандартам. 

Зараз на виробництві задіяно приблизно 80 осіб, однак це лише третина від запланованого колективу. Команда постійно набирається, тому в тернополян з’явилася чудова нагода працевлаштуватися, отримувати гідну зарплату й мати свої бонуси від роботи на підприємстві. 

На заводі постійно проводять навчання, є можливість кар’єрного зростання й підвищення оплати праці. А ще тут вітається ініціативність: якщо працівники подали економічно ефективні пропозиції щодо покращення умов праці, зручності виконання роботи, оптимізації процесу зберігання продукції чи поліпшення обліку, їх преміюють.

Для співробітників організовані маршрутки до заводу, бо громадський транспорт безпосередньо до підприємства не ходить. Нещодавно поблизу відкрилася їдальня, тож керівництво розглядає можливість часткової компенсації працівникам за обіди. До того ж персонал має змогу вигідно купувати вироблену продукцію.

Нові виклики й перспективи розширення

«Ми ухвалили стратегічне рішення, – каже виконавчий директор Тарас Кутко, – не будемо згортатися, а навпаки, плануємо розширюватися й розвиватися, бо віримо в перемогу. Тож докуповуємо обладнання».

У перспективних планах компанії – будівництво на Тернопільщині заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Завдяки самостійному обробленню олії підприємство зможе отримувати додану вартість. А регіон – нові податки й робочі місця.

У найближчих намірах виробника – розвивати експорт продукції. Так, вже зараз DELTA FOOD імпортує свої товари в Китай, Чехію, Францію, Литву, Вірменію та Грузію. 

«Ми пишаємося, що змогли швидко перезапустити виробництво на новому місці. Відбудова власного підприємства – це внесок в економіку країни й підтримка людей: працівників із Запоріжжя, тернополян, переселенців, що осіли в цьому регіоні. Ми маємо великі плани й працюємо на повну, аби покращувати те, що можемо», – підсумовує нашу розмову пан Тарас.

About the author

будував водогін
trending_flat
“Будували” уже збудований водопровід: сільський голова та директор фірми отримали реальні тюремні терміни на Тернопільщині

Тернопільський міськрайонний суд засудив голову сільради до 6 років ув'язнення за розтрату бюджетних коштів. Директор фірми-підрядника отримав 5 років позбавлення волі за участь у махінаціях з фіктивним будівництвом водопроводу. Обидва засуджені також позбавлені права займати керівні посади на 3 роки. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури. Суд встановив, що у березні-травні 2019 року жителі села поблизу Тернополя на власні гроші збудували водопровід для двох вулиць. Сільський голова знав про готовий водогін, але у грудні 2019 року від імені ради підписав договір з підрядником на його будівництво. Чиновник підписав акти виконаних робіт з підробленими підписами інженера технічного нагляду. Документи містили неправдиві відомості про виконані роботи. На основі фальшивих актів підрядна фірма отримала понад 305 тисяч гривень з бюджету. Обурені селяни звернулися до правоохоронців із заявою про шахрайство. Прокуратура довела в суді вину обох фігурантів у розтраті державних коштів та службовому […]

втопився
trending_flat
На Кременеччині ледь не втопилася трирічна дитина

На Кременеччині ледь не втопився 3-річний хлопчик. Біда сталася в одному з сіл Почаївської громади. "За попередньою інформацією, близько 10-ї години ранку дитина непомітно вибігла з подвір’я та попрямувала до сусідського господарства, де знаходилася саморобна водойма. Зникнення хлопчика спершу не помітили. Мати вийшла на вулицю, не знайшла сина й побігла до сусідів – там його й виявили у воді. Разом з батьком витягли дитину з водойми", - йдеться у повідомленні ГУНП у Тернопільській області. Бригада екстреної медичної допомоги реанімувала дитину, однак хлопчик перебуває у важкому стані. Дитина зараз у Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні. Наразі триває перевірка. За фактом нещасного випадку вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

trending_flat
Чекала понад три роки: бучаччанка отримала донорський орган, який “з’їла” нещадна хвороба

Медики Першого медоб'єднання Львова провели складну операцію з пересадки печінки 30-річній жінці з Бучача. Марія Бейко страждала на невиліковне захворювання, яке поступово руйнувало її організм. Про хворобу жінка дізналася випадково, коли здавала аналізи перед поверненням на роботу після декрету. Як повідомляє Перше медоб'єднання Львова, у неї діагностували первинний біліарний холангіт - аутоімунне запалення жовчних проток. При цьому захворюванні організм виробляє антитіла, які знищують жовчні шляхи та призводять до незворотного ураження печінки. "Це було неочікувано та раптово. Перед поверненням на роботу я здала аналізи, показники були погані. Лікарі не могли виявити, що зі мною. Але коли вже пожовкли склери (очні білки), зрозуміли, що проблема з печінкою", - розповідає пацієнтка. Хвороба не піддається лікуванню, тому врятувати Марію могла лише трансплантація донорського органу. Серед показань до пересадки печінки первинний біліарний холангіт займає третє місце після токсико-аліментарного ураження та гепатитів. У лист очікування на […]

trending_flat
Похолодає на 20 градусів: на Тернопільщину суне атмосферний фронт

Після екстремальної спеки на Тернопільщину прийде раптова прохолода. Температура повітря знизиться на 15-20 градусів уже цього тижня. Якщо у понеділок, 7 липня, повітря прогріється до +35, то уже 10 липня вдень прогнозують від +16 до +20. Про погоду протягом тижня розповіли у Тернопільському обласному центрі з гідрометрології. "Впродовж робочого тижня погоду визначатимуть атмосферні фронти циклону. Очікуються короткочасні грозові дощі різної кількості та інтенсивності, подекуди з шквалами та градом. Адвекція прохолодного повітря в тил циклонічної системи зумовить зниження денних температурних показників", - йдеться у повідомленні. Докладніший прогноз на цей тиждень: 08 липня: хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують короткочасні дощі, грози, вдень подекуди град. Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 7 – 12 м/с, в окремих районах шквали 15 – 20 м/с. Температура по області вночі 15 – 20° тепла, вдень 27 – 32° тепла. У Тернополі вдень очікується до 31 тепла. […]

Тарас Капуста
trending_flat
У Тернопільській ОВА кадрові зміни

В Тернопільській обласній військовій адміністрації відбулись кадрові зміни. Виконувачем обов'язків директора департаменту розвитку інфраструктури призначили Тараса Капусту. Про призначення у своєму Facebook повідомив начальник Тернопільської ОВА В'ячеслав Негода. Департамент розвитку інфраструктури - це новий структурний підрозділ обласної адміністрації. Його створили шляхом об'єднання двох раніше окремих департаментів - капітального будівництва та управління розвитку інфраструктури. В'ячеслав Негода провів зустріч з новопризначеним керівником департаменту. Вони обговорили головні завдання та напрямки роботи підрозділу. Серед пріоритетних напрямків діяльності департаменту - ремонт автомобільних доріг області. Особливу увагу приділятимуть дорогам, якими возять учнів та вчителів до навчальних закладів. Важливим завданням департаменту стане передача об'єктів незавершеного будівництва на баланс територіальних громад. Це стосується медичних, культурних та житлово-комунальних об'єктів. Департамент займатиметься формуванням автобусної мережі області та організацією пасажирських перевезень. Також до сфери відповідальності входить забезпечення ефективного управління дорожньою інфраструктурою. При виборі доріг для ремонту пріоритет надаватимуть тим ділянкам, на […]

Маловічко
trending_flat
Директора коледжу у Тернополі запідозрили у плагіаті: його можуть позбавити наукового ступеня

В.о. директора Тернопільського мистецького фахового коледжу Сергія Маловічка звинуватили в плагіаті кандидатської дисертації. Експерти знайшли в його роботі неправомірне використання текстів інших авторів без посилань. Центр академічної етики та досконалості в освіті "Етос" оприлюднив експертний висновок про порушення академічної доброчесності в дисертації Маловічка. Фахівці виявили плагіат щонайменше на 41 сторінці наукової роботи, пише TeNews. Що показала експертиза Дослідження засвідчило, що 45,6% тексту дисертації скопійовано з інших джерел. Зокрема, 8,6% становить самоплагіат, 17,6% - ідентичне копіювання, 19% - фрагменти з редагуванням, 0,4% - переклад. Маловічко захистив дисертацію 30 червня 2016 року в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Тема роботи - "Тернопільщина в культурологічних дослідженнях кінця ХІХ - початку ХХІ століття". Методи "наукової роботи" Експерти виявили, що Маловічко не тільки копіював чужі тексти, але й фальсифікував дані. Наприклад, у дисертації Ірини Дмитрук про Гуцульщину він замінював "Гуцульщину" на "Тернопільщину", а "молдавани" […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025