29.03.2024
Новини

Чортківська громада зароблятиме на переробці пластикових пляшок

Чортківська громада зароблятиме на використаних пластикових пляшках. Про це повідомляють у Чортківській міській раді.

Зокрема, їх пресуватимуть спеціальним обладнанням, а потім продаватимуть. Завдяки цьому у громаду надходитимуть додаткові кошти.

Для КП “Чортківський КПП” придбали спеціальний прес для пляшок. За одну годину такий прес пресуватиме від 4 до 6 тюків вагою до 180 кг кожен.

«Досі пластик у нашій громаді безкоштовно збирає приватна фірма «Катруб». Ми попросили їх про таку цінну для нас допомогу. Завдяки цьому ми не забруднюємо ПЕТ-пляшками навколишнє середовище та зокрема наш сміттєвий полігон. Весь зібраний пластик вивозять за межу нашої громади.
Тепер, коли ми вже придбали прес, навчимось ним працювати, КП «Чортківський ККП» власними силами забиратиме із корзин весь пластик, пресуватиме його та продаватиме! Ми довго до цього йшли, це черговий крок до реалізації нашої важливої стратегії, покликаної зробити громаду чистою.
Зауважу, що ОСББ, котрі у своїх дворах організують роздільне сортування сміття, в тому числі пластику, зможуть на цьому заробляти! Адже наше комунальне підприємство викуплятиме у ОСББ відсортовані ПЕТ-пляшки!,” – каже міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Перейти до панелі інструментів