29.03.2024
Новини Промо

Діджиталізація не стоїть на місці! Дедалі більше людей змінюють професію на тестувальника ПЗ

Ні для кого не є новиною, що в Україні – одні з найкращих IT-фахівців Європи. Розвиток інформаційних технологій в нашій країні зробив неабиякий крок за останні п’ять років. Багато хто, виїжджаючи за кордон, відчули на собі брак технологічних допоміжних додатків, що значно полегшують життя.

Багато іноземних компаній співпрацюють з українськими на довгострокових домовленостях. На сьогодні утворився дефіцит спеціалістів на деяких IT-професіях. Найбільша нестача персоналу розробників та тестувальників.

Яку професію обрати?

Якщо міркувати про зміну професії і обирати поміж двох (розробка чи тестування), то варто порівнювати основні фактори переваг та недоліків професій. Основні критерії по яким обирають майбутню професію:

  1. швидкість навчання;
  2. оплата праці;
  3. перспективи кар’єрного росту.

Перший критерій є недоліком для розробки, оскільки навчання на прискорених курсах триває від року до двох, і в більшості випадків проходить більш поверхнево. Здебільшого для розробників більше підходить навчання у вищих навчальних закладах, оскільки воно більш фундаментальне. Швидкість навчання для тестувальників є перевагою, оскільки вона складає всього два з половиною місяці. І поки розробники продовжують навчання, тестувальники заробляють свій перший дохід.

Другий та третій критерії відносно однакові, оскільки все залежатиме тільки від бажання та хисту співробітника. Міф про те, що тестувальники заробляють менше ніж розробники, спростовується тим, що перший може вийти на дохід значно більший, ніж середньостатистична заробітна плата другого за однаковий проміжок часу.

Як стати тестувальником ПЗ?

Нині існує багато шкіл, які презентують курси для тестувальників з нуля. Для того, щоб обрати дійсно гідну і не витрачати свої кошти даремно, ознайомтесь з програмою курсів, перевірте викладачів, які будуть кураторами на курсі.

Саме від цих умов залежатиме якість вашого навчання. Тільки викладач може або зацікавити вас, або відбити бажання вчитися в майбутньому. Саме з такими переконаннями працює школа it-testing-school. Більшість часу на курсі приділяється саме практиці. І не на уявних додатках чи сайтах, а в роботу студенту дають повноцінний проєкт від замовника. Проходячі всі етапи, які спеціаліст проходить, працюючи на проєкті, майбутній випускник вже буде готовий до роботи після закінчення курсів. Більш детально з програмою можна ознайомитись на сайті it-testing-school.com.

Як бути кращим за конкурентів на ринку праці?

Першість кандидату надає кількість навичок та їх якість, наявність важливих hard skills та soft skills. Володіючи певними знаннями та вміючи їх приміняти на практиці спеціаліст автоматично стає більш бажаним для роботодавця. І перше враження про кандидата створюється через резюме, необхідно вміти стисло та коротко презентувати себе.

Тестування ПЗ вважається першим кроком у IT-сфері. Бажано вже зараз переходити у цю нішу, щоб через два роки займати передові посади.

 

Перейти до панелі інструментів