29.03.2024
Новини Промо

Як на 5 тис. квадратних метрів облаштувався новий завод DELTA FOOD під Тернополем

Потужний гравець на ринку харчової промисловості, запорізький завод DELTA FOOD, від квітня працює на новій локації. У зв’язку з бойовими діями на півдні країни виробничі потужності з Гуляйполя та частково Запоріжжя були в стислі терміни перевезені до одного із сіл під Тернополем. Відтепер в області виготовляють майонези, соуси, гірчицю та соняшникову олію вищого ґатунку. Це великий плюс для регіону, бо підприємство планує залишатися тут надовго й значно розширювати свою діяльність.

Як за місяць виробництво запрацювало на новому місці 

Вже за місяць колишній цех з виготовлення ковбас під Тернополем було переобладнано й запущена перша лінія розливу олії! 

Паралельно велося будівництво, встановлювали осмос для очищення води, необхідної для виготовлення майонезу, облаштовували майданчик під нове фасувальне обладнання. Повним ходом йшов ремонт у невиробничій частині цеху – робили роздягальні, зони для перевдягання у спецодяг, у вбиральні й душові заводили гарячу воду. 

«Ремонт триває й досі, – ділиться керівник виробничого підрозділу Роман Воськало, – адже треба впорядкувати велику територію – 5 тисяч квадратних метрів. Зробити систему вентиляції, щоб стабілізувати вологість і температуру, бо попереду зима. Збудувати склади для матеріалів і сировини, щоб їх розділити».

Великі плани

У Тернополі DELTA FOOD поки працює не на повну потужність. Проте зовсім скоро лінії з виготовлення майонезної продукції та гірчиці робитимуть у дві зміни, щоб забезпечити безперебійність виробництва. Крім того, вже закуплене устаткування в Індії для запуску червоної лінії, де виготовлятимуться кетчупи, соуси, томатні пасти тощо.

В амбітних планах компанії – будівництво на Тернопільщині великого заводу з рафінації та дезодорації соняшникової олії. Там сировину очищуватимуть, доводитимуть до потрібної кондиції, а потім використовуватимуть для приготування майонезів, соусів та гірчиці. 

Нові робочі місця для тернополян

Повний запуск виробництва дасть сотням місцевих мешканців можливість отримати стабільну роботу й гідну зарплату. Зараз на підприємстві працює 75 осіб, та планується розширити штат до 300 людей. На завод і досі перевозять обладнання, отже потреба в персоналі постійно є. 

Набирають фасувальників, працівників лінії розливу олії, майонезу та соусів, кваліфікованих операторів, налагоджувачів, лаборантів. Запрошують на роботу електрика, фахівця з контрольно-вимірювальних приладів. Пропонують вакансії менеджера ЗЕД, що забезпечуватиме стабільний зв’язок підприємства з контрагентами за кордоном, та керівника відділу логістики.

«Тепер ми маємо два виробництва – на Тернопільщині та в Запоріжжі. Таким чином, продукція виробляється на двох заводах. На сьогодні існують певні питання щодо організації постачання сировини й матеріалів. І це обумовлено не лише наявністю двох виробництв, але й тим, що складніше постачати іноземні інгредієнти та сировину для вироблення матеріалів. Тож ми зараз шукаємо людину, яка керуватиме цими процесами», – пояснює виконавчий директор компанії Тарас Кутко.

На підприємстві діє окладно-відрядна система оплати, яка поділяється на незмінну частину та іншу частину, яка залежить від кількості виробленого продукту. Тобто чим більше продукції виготовляється, тим більша заробітна плата, адже відрядна частина збільшується за рахунок збільшення виробітку. Середня зарплата лінійного персоналу сягає 10 – 12 тисяч гривень, кваліфікованих кадрів – від 15 тисяч.

«Ми мали на меті не лише перевезти завод на період війни, а й розвивати та масштабувати виробництво в новому місті протягом як мінімум  10 років. Тож ми в Тернополі надовго. Це безумовний плюс для регіону: нові робочі місця й стабільна зарплата для людей, пожвавлення ділової активності в області й відрахування для місцевого бюджету. Ми налаштовані оптимістично, і в найближчих планах розвивати експорт. А в довгостроковій перспективі хотілося б мати кілька виробничих майданчиків, у тому числі в Європі, щоб розширювати географію постачань нашої продукції», – підсумовує виконавчий директор підприємства Тарас Кутко.

Ті, кого зацікавило працевлаштування на заводі, можуть зателефонувати менеджеру компанії за номером: +380676101305

Перейти до панелі інструментів