28.03.2024
Новини

Додому повернулась випускниця ТНМУ Мар’яна Мамонова, яка потрапила у полон вагітною

Медик Мар’яна Мамонова, яка потрапила у полон вагітною, разом із 215 українськими героями, захисниками “Азовсталі”, повернулася додому. Жінка уже зателефонувала до батьків зі словами: “Мамо, я так люблю нашу Україну”.

Мама дівчини весь цей час думала, що її донька перебувала у колонії в Оленівці, проте насправді їх перевозили різними містами росії.

У різних містах України раніше відбувалися акції на підтримку полоненої вагітної медикині. Такий флешмоб відбувся 17 вересня також у Тернополі, на Театральному майдані. “Терміново” про це розповідало.

Мати Мар’яни Мамонової подякувала усім за підтримку своєї героїчної дочки.

“Великий вам уклін і Божого благословіння. Без вас, без підтримки тих, хто приходив на акції, писав листи, молився нам би було в сотні раз важче. Тепер наша Мар’яна дома і ми обов’язково влаштуємо у Рівному зустріч з тими, хто її підтримав”, – йдеться у повідомленні матері Мар’яни.

В альма-матер Мамонової – Тернопільському національному медичному університеті – також відреагували на інформацію про її звільнення.

“Наша випускниця Мар’яна Мамонова (дівоче прізвище Черепушко) – капітан медичної служби – понад 3 років прослужила в Збройних силах України. 21 вересня 2022 року вона повернулася додому з полону.
Мар’яна Мамонова навчалась у Тернопільському медичному університеті (2015 рік випуску), магістратуру закінчувала у Київській військово-медичній академії, потім служила у 36-й окремій бригаді морської піхоти 501-го батальйону в Бердянську”, – йдеться у повідомленні.

24 лютого 2022 року Мар’яна перебувала у військових госпіталях в Маріуполі. На початку квітня вона потрапила у полон.

Уже за декілька днів жінка повинна стати мамою. Бажаємо Мар’яні легких пологів і щиро радіємо її поверненню на Батьківщину.

Перейти до панелі інструментів