28.03.2024
Новини

“Буде тобі, враже!..” – на виставці у Кременці представили ексклюзивні ляльки

Відьма, Біженка, Скорботна Мати, Сонячна Душа України і Пес Патрон. Усе ці та багато інших робіт у ці дні об’єднала тематична виставка ляльок у Кременці “Україна у вогні”. 44 майстрині з різних куточків України презентували свої унікальні роботи.

Ексклюзивні витвори не залишать байдужим, мабуть, жодного відвідувача, який до 18 вересня завітає до Кременецького обласного літературно-меморіального музею Юліуша Словацького. Більшість виробів тісно пов’язані та перегукуються із нинішніми подіями в Україні – війною.

“Сьогодні, 9 вересня, відбулася дуже знакова та хвилююча подія. Міжрегіональний фестиваль-виставка авторської ляльки “Лялькове диво”. Цьогорічна тема “Україна у вогні!”
44 майстрині з різних куточків України приймають участь в експозиції. Роботи просто неймовірні! Кожна – стан душі авторки. Кожна – неповторна! Колоритна, зажурена, весела, сумна, войовнича, ніжна, сильна, світла, незламна, незалежна, подорожуюча, доросла, дитяча…. Список можна продовжувати довго. І усі лялечки разом – це наша Україна! Поранена, але сильна як ніколи! Бо ми – культурний фронт!

Щиро дякую Lena Lokatyr за організацію та ідею. Усім майстриням, що надіслали свої роботи і всім, хто ці роботи формував у експозицію. Робота зроблена величезна”, – ділиться враженнями одна з учасниць виставки Марія Швед.

Фото Марії Швед

Перейти до панелі інструментів