24.04.2024
Новини

Колону прибічників російської православної церкви не пустили у Вишнівець

Прихильники московського патріархату цими днями організовують так звану “хресну ходу” попри загрозу масованих ракетних обстрілів до Дня незалежності України. Не бажаючи допустити проходження колони своїми містечками та селами, місцеві жителі зібралися випроваджувати в зворотній бік небажаних паломників. Зокрема, такі випадки сталися у Волочиську та Вишнівці.

Разом з тим, коли колону зупинили у Вишнівці, на її чолі йшов полковник поліції Хмельницької області Данілков Юрій Дмитрович. Про це повідомляє протоієрей Дубенщини Ігор Когут, а також отець Святослав Швець.

“Сьогодні у День Державного прапора 🇺🇦, як зазначає на своїй сторінці Збаразький благочинний Святослав Швець , жителі історичного Вишнівця, не пропустили орду призивателів “русского мира” рпц в У (упц мп), яка зухвало та цинічно демонструє свою зверхність до всього Українського та крокує, ставлячи у перші свої ряди, в прямому значенні, боєздатних паломників. Також зазначається, що в голові колони йшов полковник поліції Хмельницької області, це своїм коментарем підтверджує Олександр Плевачук , який додає фото посвідчення поліціянта”, – йдеться у повідомленні Ігоря Когута.

Отець Святослав Швець каже, що колона зупинилася у селі Коханівка Вишнівецької громади. Сьогодні вона у кількості 5-6 тисяч людей має рушити далі, до Почаєва.

“Прохання від волонтерів,людей доброї волі,ветеранів АТО ,інтелегенції ,та всіх небайдужих людей які вболівають за Україну та Українську Церкву завтра стати в стрій ,та знову повернути колону .Я вже не називаю її хресною ходою бо сьгодні переконався що під Хрестом та іконами йдуть “вовки в овечій шкірі”, – просить священнослужитель.

Читайте також: Чи завершиться “хресна хода” у Почаєві? Влада звернулася за допомогою до поліції

О ось як випроводжали прихильників “руського міра” у Вишнівці. Відео надала Жанна Швець

Перейти до панелі інструментів