29.03.2024
Новини

Чи завершиться “хресна хода” у Почаєві? Влада звернулася за допомогою до поліції

Тернопільська обласна рада звернулася до поліції із закликом вжити усіх необхідних вичерпних заходів реагування для унеможливлення масових зібрань, які організовуються прихильниками московського патріархату. Про це повідомляє голова обласної ради Михайло Головко.

“На Тернопільщині планується так звана «хресна хода» прибічників та прихожан православної церкви московського патріархату.

До Тернопільської обласної ради надійшло звернення депутатської фракції ТОО ВО «Свобода» з приводу заборони проведення на території області заходу організованого прихильниками московського патріархату.

Попри введення на всій території України воєнного стану та загрозу масових ракетних обстрілів прибічники московського патріархату вирушили 19 серпня хресним ходом з міста Кам’янця-Подільського, що на Хмельниччині у Свято-Успенську Почаївську Лавру, що на Тернопільщині.
Вказана подія не лише спричиняє напруження у суспільстві, але й може призвести до можливих диверсій прихильників «хресної ходи».

У зв’язку з цим, та враховуючи, що в період дії правового режиму воєнного стану заборонено проведення масових заходів, звертаюся до правоохоронних органів, вжити усіх необхідних вичерпних заходів реагування для унеможливлення масових зібрань, які організовуються прихильниками московського патріархату!”, – йдеться у повідомленні.

 

Перейти до панелі інструментів