25.04.2024
Новини

Скільки коштує зібрати дитину до школи на Тернопільщині

Незалежно від того, дитина буде вчитися на дистанційному навчанні, змішаній формі чи очно, – зошити, ручки та інші шкільні аксесуари в обов’язковому порядку знадобляться. Наші журналісти дізналися, скільки коштує зібрати дитину до школи у 2022 році.

Отже, одягнути хлопчика можна приблизно за 1600 гривень. В цю суму входить 1 пара взуття, штани, сорочка, спортивний костюм. Ціни вказано за звичайний одяг українського виробництва. За якість та бренд потрібно платити більше.

Вбрання для дівчинки традиційно дорожче. За туфлі, спідничку, колготи, блузку, а також спортивну форму на фізкультуру потрібно заплатити щонайменше 2 тисячі гривень.

Канцтовари та супутні товари

Рюкзак на тернопільському ринку можна купити за 900-1100 гривень. Проте ціна сильно залежить від бренду. В інтернет-магазинах, до прикладу, є рюкзаки і за 600 гривень, і за чотири тисячі.

Набір для малювання обійдеться недешево. Альбом, фломастери, фарби (акварель і гуаш), пензлики пластилін, – за це все потрібно буде віддати приблизно 400 гривень.

Пенал з ручками, олівцями, точилками, гумками та лінійкою обійдеться приблизно у 300 гривень. Знову ж таки, ціна дуже залежить від самого виробу та його наповнення.

Ціна на зошити теж дуже різна – від 5 грн за звичайний зошит на 12 аркушів до 40 за зошит з картонною обкладинкою.

Окремо потрібно буде потратитися на так званий “тривожний рюкзак”, з яким дитина, яка вчиться очно, буде спускатися в укриття у разі повітряної тривоги. Його вміст на Тернопільщині ще не оголошувався, але очікувано, що там мають бути вода, снеки, ватно-марлева пов’язка або медична маска та інші речі.

Не враховуючи шкільної форми, обкладинок, підставок для книжок, контурних карт, посібників та блокнотів відправити дитину до школи обійдеться мінімум у 5 тисяч гривень.

Перейти до панелі інструментів