28.03.2024
Новини

“Віддав бронежилети не військовим, а поліцейським і пожежникам”, – доброволець звинуватив мера Монастириськ

Доброволець із 10-ї гірсько-штурмової бригади з Монастириськ з позивним “Плаза” дорікнув міському голові Андрію Старуху, що бронежилети, на які збирали люди гроші, він віддав не військовим на передовій, а поліцейським та пожежникам.

“Звертаюсь до мера гарного міста Монастириська, тобто до Старуха, я чув що люди м. Монастириська зібрали кошти на броніки для наших хлопців на передовій, дали нашому меру міста Монастириська, щоби той переправив хлопцям, але ти… скерував по-своєму, відав тим, хто більше потребує ці броніки, тобто поліції та пожежникам. Це в той час, коли вони нашим хлопцям на передовій так необхідні,– йдеться в дописі бійця з позивним «Плаза»”, – каже військовий.

Очільник Монастириськ Андрій Старух миттєво відповів на ці звинувачення:

“Може й добре, що під час війни тих, хто в боротьбі, тих хто робить – оббріхують та несправедливо паплюжать. Це робиться навіть при тому, що діяльність максимально прозора і звіт про роботу волонтерського центру майже щоденно доноситься до громадськості. Люди запрограмовані на плітки та негатив. Нам хочеться виявляти підтвердження того, що мер зловживає, сусіди крадуть курчат, а збірна за гроші програла, навіть, якщо джерело сумнівне,” – йдеться у повідомленні мера.

Далі Старух написав, що особисто грошей ні від кого не брав. “Житель громади Петро Вдовин та інші небайдужі люди разом із іншою допомогою, передав адресно пожежникам речі. Виставляю фото. Цей спецодяг, пожежні рукави… солдатам не потрібні”, – каже чоловік. Проте бронежилети ні пожежникам, ні поліцейським не передавались.

“На завершення, якщо знаєте про факти крадіжок військової амуніції – одразу заявляйте в СБУ. Також звертаюся до тих жителів громади, які мені щось в руки давали, але я не передав на фронт, теж звертайтеся в СБУ”, – підсумував Андрій Старух.

Роман Махиня, начальник сектору дільничних інспекторів міліції громадської безпеки Монастириського РВ УМВС України в Тернопільській області, повідомив, що поліція Монастириська жодних бронежилетів від міської ради не отримувала.

З коментарів добровольця та його дружини під повідомленням Старуха випливає, що міський голова також не надав військовому форму, про яку просили. Адже у добровольчому штабі її просто не було. Проте іншими аксесуарами бійця таки було укомплектовано.

У результаті автор допису Alexandr Lebid видалив повідомлення зі своєї сторінки.

Перейти до панелі інструментів