29.03.2024
Новини

На Тернопільщині зареєстровано 34 мільйонери

Станом на початок липня цього року на Тернопільщині податкову декларацію про отримані доходи подали 6272 громадянина. З них 3824 декларації подано громадянами, які зобов’язані були задекларувати свої доходи, ще 2448 – громадянами, які виявили бажання скористатись правом на податкову знижку. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Загальна сума задекларованого доходу становить 632 млн гривень. Сума ж самостійно нарахованих податкових зобов’язань складає 35,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 5,9 млн грн військового збору.

Найчастіше жителі Тернопільщини декларували доходи за договорами спадщини чи дарування, такі декларації подали 1146 громадян, які отримали 150,3 млн грн доходів. Ще 421 громадянин отримував доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна, загальна сума таких доходів – 29,8 млн гривень. Окрім цього, 263 громадян отримали 33,8 млн грн доходів від незалежної професійної діяльності, а 240 громадян нашої області, які отримували доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок та задекларували 165,6 млн грн доходу.

Найбільші до сплати суми податку на доходи фізичних осіб у громадян, які отримували іноземні доходи – 16,5 млн грн, та у громадян, які отримали подарунки та спадщину – 7,7 млн гривень.

Доходи в розмірі понад один мільйон гривень задекларували 34 особи на загальну суму 415,4 млн грн, основними джерелами таких доходів є заробітна плата, продаж (обмін) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, провадження незалежної професійної діяльності, іноземні доходи та інвестиційний прибуток.

Перейти до панелі інструментів