29.03.2024
Новини

Мистецтво заради перемоги: у Тернополі відкрили благодійну виставку

Сьогодні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили благодійну виставку. На заході представлені картини 30 художників з усіх куточків України. Кошти зібрані з продажу полотен витратять на підтримку української армії.

Читайте також: Для допомоги ЗСУ у селі на Тернопільщині зібралися 30 художників

“Організатори мистецької імпрези у виставковій залі представили результати роботи пленеру, який нещодавно відбувся у Залізцях Тернопільського району. Багато художників, які взяли участь у пленері, є переселенцями зі східних областей України. Це внутрішньо переміщені особи з Харкова, Києва. Також були художники з Теребовлі і Галицького коледжу.

Метою пленеру було продемонструвати красу Залозецького краю. «Доторкніться серцем та пізнайте таємниці старих залозецький руїн…» – девіз пленеру.

Благородна мета сьогоднішньої акції – долучитися до підтримки армії і наближення спільної перемоги. Кожна картина, яку сьогодні представили у музеї, буде продана на аукціоні, який організував Залозецький краєзнавчий музей. На сторінці музею у фейсбуці будуть виставлені фото картин, а у коментарях можна буде запропонувати свою ціну. Виручені гроші перерахують на потреби ЗСУ.

Ініціатор заходу – Василь Ільчишин, директор Залозецького краєзнавчого музею, подякував усім, хто прийшов на відкриття виставки та долучився до благодійного аукціону.

Ми всі віримо в перемогу, тому будуємо плани, розвиваємо культуру та підтримуємо різноманітні культурні акції, які відбуваються у цей непростий для нашої країни час. Наша спільна робота обов’язково принесе нам перемогу”, – наголошують у Тернопільському краєзнавчому музеї.

Перейти до панелі інструментів