28.03.2024
Новини

Чи можна купатися на пляжах у Тернополі?

Перед початком купального сезону  фахівці Головного управління Держпроспоживслужби в Тернопільській області провели дослідження води в місцях рекреації м. Тернополя.

Точками відбору води були Тернопільський став (район «Циганка»), відкритий басейн клубу оздоровчого зимового плавання «Нептун» та Тернопільський став (міський пляж).

“За результатами мікробіологічних та фізико–хімічних досліджень, вказані взірці води відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, за виключенням зразка води відкритого басейну клубу оздоровчого зимового плавання «Нептун» у парку «Топільче», в якому є незначне заниження вмісту розчиненого кисню (3,35 мгО2/дм.куб при нормативному значенні не менше 4 мгО2/дм.куб)”, – повідомили в обласному управлінні дДержпродспоживслужби.

Інших відхилень, в тому числі – патогенних мікроорганізмів, у воді ставу не виявлено.

Спеціалісти Держпродспоживслужби рекомендують дотримуватись правил особистої безпеки при купанні в ставі, а саме: не допускати потрапляння води на слизові оболонки рота, очей та носа, уникати травм, після купання приймати душ, не заходити в воду при наявності порізів та подряпин.

Фото з відкритих джерел

Перейти до панелі інструментів