19.03.2024
Новини

На Тернопільщині жінка смертельно отруїлась м’ясною консервою

На Тернопільщині, у селі Джурин Чортківської громади, жінка померла після вживання тушкованки.

Чоловік з жінкою з’їли тушкованку домашнього приготування, після чого їм стало погано. Вони захворіли ботулізмом.

“На жаль жінка померла. За рахунок пізнього звернення, бо фактично споживали продукт 20 травня, 21 уже почалися розлади відповідні клінічні прояви цієї хвороби, а звернення було тільки 23 числа, – інформує Юрій Дементьєв, заступник генерального директора з дослідження фізичних та хімічних факторів ДУ “ТОЛЦ” МОЗ України. – Маємо уже перший смертельний випадок, тому що дуже швидко розвивалася хвороба і не дивлячись на те, що була надана уся необхідна допомога, була введена протиботулінічна сироватка і жінці і чоловікові, але в неї важка була форма і на жаль жінка померла”.

Читайте також: Тернополян попереджають про смертельну небезпеку у домашній консервації

Перейти до панелі інструментів