16.04.2024
Новини Промо

Як прибрати подразнення на шкірі обличчя?

Подразнення на шкірі обличчя найчастіше проявляється в вигляді почервоніння, сухості та висипу різної інтенсивності. Така проблема може з’явитися як у чоловіків, так і у жінок в результаті негативного зовнішнього впливу. При появі роздратування, червоних плям або прищиків можна застосовувати спеціальні засоби для догляду. Спрей для загоєння ран від Бепантен®* чудово допоможе справитися з такою проблемою.

Чому з’являється подразнення?

Проблема подразнення шкірі на обличчі виникає як результат дії певних негативних факторів:

· Вплив зовнішнього середовища. Це стосується дії вітру, низької температури повітря, ультрафіолету. Також подразнення може з’явитися і від вмивання звичайною водою. Це реакція епідермісу на мінеральні речовини, які знаходяться в її складі.

· Неправильно догляд за обличчям. Засоби для шкіри підбирають з урахуванням її типу і стану. Також враховують пору року, оскільки літом більше потрібен захист від ультрафіолету, зимою – від холоду. Необхідно виконувати підбір усієї косметики, яка наноситься на обличчя.

· Внутрішні фактори. Висип і роздратування шкіри часто виникають як результат проблем в роботі внутрішніх органів і систем організму.

Велику роль в тому, як епідерміс реагує на різноманітні негативні чинники, стан мікробіом людини – сукупності мікроорганізмів, які населяють організм. Наприклад, порушення мікрофлори кишківника може викликати та певні проблеми дерматологічного характеру.

Як розв’язувати проблему?

При наявності проблем зі шкірою обличчя необхідно уважніше підійти до її догляду. Рекомендується звернутися до дерматолога чи косметолога, щоб підібрати спеціальну косметику для щоденного використання. Також варто подивитися своє харчування, відмовитися від алкоголю та інших шкідливих звичок.

Для лікування подразнень на шкірі можна використовувати спеціальний спрей для загоєння ран Бепантен®. Цей засіб має в складі дві активні речовини – декспантенол і хлоргексидин. Бепантен® Плюс спрей знімає запалення, набряк, сприяє загоєнню ран і запобігає розвиткові вторинної інфекції.

Декспантенол стимулює метаболізм в епідермісі та пришвидшує утворення нових клітин. Хлоргексидин має антисептичні властивості та використовується для знезараження ран. Зручна форма в вигляді спрею полегшує його нанесення на обличчя. При появі подразнення достатньо розпилити невелику кількість засобу на шкіру (до декількох разів на день). Спрей безпечний для використання.

__________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Бепантен® Плюс Спрей, 30мл, UA/7805/02/01 від 08.12.2017, Бепантен® Плюс Спрей, 30мл, UA/7805/02/01 от 08.12.2017

 

Література:

1. Сорокіна, В. К. Косметологія/В.К. Сорокіна. – М: Гіппократ, 2012.

2. Рекен, Мартін Атлас з дерматології / Мартін Рекен та ін. – М.: МЕДпрес-інформ, 2014.

Перейти до панелі інструментів