29.03.2024
Новини

Уродженець Збаражчини підтримує геноцид українців – розвідка

Українська розвідка запідозрила уродженця Збаражчини у підтримці геноциду українців, що чинять військові рф. Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило прізвища священнослужителів РПЦ, які виправдовують російську агресію, геноцид українського народу та закликають своїх вірян поповнювати лави російських окупаційних підрозділів.

Серед них виявився уродженець смт. Вишнівець Збаразького району Михайло Дячина, більше відомий на Росії як єпископ Тихвинський і Лодейнопольський, який наразі керує однією з єпархій РПЦ і живе у Санкт-Петербурзі.

“Пропагандисти в рясах за вказівкою кремля проповідують доктрину “русского мира”, яка не відповідає православному вченню.

Услід за російською офіційною пропагандою, служителі рпц виправдовують російську агресію, геноцид українського народу та закликають своїх вірян поповнювати лави російських окупаційних підрозділів.

За даними ГУР МО України служителі рпц отримали чіткі вказівки агітувати батьків та родичів молодих росіян спонукати їх укладати контракт про військову службу.

Воєнна розвідка України оприлюднює відомості про служителів рпц які співпрацюють з російськими пропагандистами та окупаційними підрозділами інформаційно-психологічних операцій та нагадує що за злочини проти територіальної цілісності та населення України всі злочинці будуть притягнуті до відповідальності”, – наголошують в ГУ розвідки Міністерства оборони.

Перейти до панелі інструментів