28.03.2024
Новини

Втрутилась прокуратура: на Тернопільщині вдалось відвоювати ліс площею 3864 га

За втручання екологічної прокуратури збережено лісовий заказник загальнодержавного значення «Суразька дача». Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Спеціалізована екологічна прокуратура Тернопільської обласної прокуратури у судовому порядку зобов’язала державне підприємство «Кременецьке лісове господарство» винести межі лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача» площею 3864 га та закріпити їх на місцевості.

Лісовий державний заказник «Суразька дача» створений у 1978 році на території колишнього Шумського району Тернопільської області та охороняється як національне надбання, щодо якого встановлено особливий режим охорони, відтворення й використання.

Встановлено, що з часу передачі ще у 2012 році вказаного заповідного об’єкта під охорону ДП «Кременецьке лісове господарство», його межі не закріплені на місцевості, а інформація про цю земельну ділянку не внесена до Державного земельного кадастру.

Щоб унеможливити відчуження та самовільне зайняття цієї землі екологічна прокуратура звернулася до суду.

Тернопільський окружний адміністративний суд підтримав позицію прокурора, а відтак державне підприємство зобов’язали усунути порушення, що дозволить зберегти цей лісовий заказник загальнодержавного значення.

Перейти до панелі інструментів