29.03.2024
Новини

“Кременецька Голландія”: сотні тюльпанів розквітли на подвір’ї Ірини Валецької

Її подвір’я схоже на квітучу казку і усе встелено квітами. Серед розмаїття кольорів та ароматів її пристрасть тюльпани. “Це у мене від мами”, – каже кременчанка Ірина Валецька. Тюльпанове поле на господарстві видно ще далеко з вулиці. А місцеві уже встигли назвати його “Кременецькою Голландією”. 

Читайте також: Хочете відпочити душею – їдьте до Кременця. Фоторепортаж

  • Усі садять картоплю, а я тюльпани, – жартує пані Ірина. – Не знаю – яка тут саме площа засаджена загалом. Є кілька видів. Бачите, цього року вони менші, бо було мало снігу і їм трішки не вистачає вологи. Тюльпан квітка не дуже примхлива. Росте по-різному, залежно від умов. Якщо спекотно, перецвітають швидше. Цього року цвітіння стрімке, бо немає дощів і вже досить тепло.

Розкриваючи секрети вирощення тюльпанів, Ірина розповідає, що їх потрібно пересаджувати раз на чотири роки. Це роблять для того, аби цибулинка сильно не заглиблювалася у землю.

  • Це потрібно любити і хотіти цим займатися, тоді й часу на все вистачає, – каже кременчанка.

Ірину Валецьку на Кременеччині і не лише знають також як умілу майстриню. Її прекрасні вироби із соломи та м’які плетені іграшки користуються великою популярністю та любов’ю серед шанувальників хенд-мейду.

Ірина вважає себе щасливою людиною і каже, що їй пощастило свої захоплення перетворити у роботу. Свого часу кременчанка присвятила себе виключно творчості і запевняє, що ще жодного разу про це не пошкодувала.

Перейти до панелі інструментів