26.04.2024
Новини

Розповіли, як тернопільські спецпризначенці вийшли з важких боїв в Ірпіні без втрат

Як тернопільським спецпризначенцям вдалося вийти з важких боїв у Ірпіні без жодної втрати, розповів на брифінгу керівник поліції області Олександр Богомол. 

  • Сьогодні уже можна говорити про те, де були наші спецпризначенці (КОРД). Вони були під Києвом, в Ірпіні, коли там ще перебували російські війська. Здійснили три бойових заходи по півтори доби. Це був важкий період, коли переживали і колеги, і родини. Усі, на щастя, живі. Але це не везіння. Як сказав керівник нашого спецназу: “якби ми не готувалися 6 років, половина з нас звідти не вийшли б”.

Розповів Олександр Богомол й про підступність окупантів, яка, як і усюди, проявлялася у боях.

  • Бої велися дуже серйозно. Ті окупанти, з якими зіштовхнулися наші бійці, мали серйозну зброю і були добре підготовлені. Один з випадків: наші хлопці з приватного сектору передислокувалися в район адміністративної будівлі. Через 15 хвилин після цього росіяни спалили усі ці будинки. Коли окупанти зрозуміли, що наших там уже немає, вони вдарили по висотних будинках фосфорними бомбами. Займання на 4-5 поверсі горіло до самого низу. Бійці були підготовлені, вони знали, як уникнути ураження і за півгодини евакуювалися з цього місця.

Як зазначає, очільник поліції області, зараз бої змістилися на схід України. Туди ж вирушили наші спецпризначенці. Богомол подякував меценатам та благодійним організаціям, які забезпечують працівників усім необхідним. Це броньовики, бандеромобілі, які зараз працюють на передовій і дають нам можливість перемагати ворога.

Перейти до панелі інструментів