29.03.2024
Новини

Відома радіоведуча зробила подарунок музею на Тернопільщині

Відома радіоведуча Галина Бабій зробила подарунок Борщівському обласному краєзнавчому музею. Світлини з архіву її батька – відомого архітектора, тепер попонили фонди закладу.

“Сьогодні у Борщівський обласний краєзнавчий музей завітала наша землячка, ведуча програм та продюсерка на Українському радіо – Галина Бабій. Разом з чоловіком вона передала до музею цілу підбірку чорно-білих світлин з архіву свого батька, відомого на Борщівщині архітектора Василя Тимофійовича Бабія. На них, закарбований у глянці, один із історичних моментів в житті будівлі Народного Дому, в якому розташований Борщівський краєзнавчий музей – встановлення куполів. Його реконструкцією та поверненням первісного вигляду займався саме Василь Бабій, головний архітектор району. Фотокартки датуються 24 грудням 1988 року”, – розповідають у музеї.

Довідка

Ведуча програм “Сьогодні. Вдень” та “Тільки пісня” на Першому каналі Українського радіо, а також програми “Династії” на “Радіо Промінь”.

У 1987 році закінчила Львівську державну консерваторію ім. Лисенка і почала працювати музичним редактором на радіо.

У 1995-му паралельно з роботою на Українському радіо ді-джей на “Мюзік-радіо 101,5 FM”.

Була ведучою інформаційної служби “Радіо Ностальжі”, вела музично-інформаційні програми й авторський цикл «Мистецтво бути жінкою» в ефірі «ЕРА-радіо» на «Промені».

Вперше в історії Українського радіо провела у прямому ефірі обидва тури “Євробачення”-2005. Представляла Україну на міжнародних радіофестивалях – в Ісламській Республіці Іран та Хорватії.

З 2011-го до 2014 року була автором сценаріїв і ведучою спільного проекту НРКУ та НТКУ “Мистецькі історії”.

У 2014 році у волонтерському проекті “Аудіокнига для людей з вадами зору” озвучила казку Івана Андрусяка “Перший сніг”.

Здійснила радіопроект “Омріяний край” за однойменною книгою британської письменниці Лілі Хайд: радіоновели начитали українською відомі представники кримськотатарського народу.

Вела спільні програми Українського радіо, Громадського радіо та радіо “Промінь” – “Громадська хвиля” та “На свіжу голову”.

У 2016 році, після об’єднання НРКУ та НТКУ у суспільну телерадіокомпанію, однією з перших почала працювати і в радіо, і в телеефірі: проект “Мистецькі історії” трансформовано у формат щотижневої програми на UA: Перший. Започаткувала авторські програми на Радіо Промінь: «Династії», «СимфоПромінь».

2017 року вдруге коментувала у прямому ефірі «Євробачення».

Перейти до панелі інструментів