19.04.2024
Новини

Біженці на Тернопільщину приїздять у стресі та з травмами

Тимчасові переселенці приїздять на Тернопільщину у важкому психологічному стані та навіть з травмами. Про це інформують у Центрі УМД. Учора лікарі надавали допомогу 23-річному пацієнту. Молодий чоловік приїхав з Харкова.

Хлопець скаржився на запаморочення, головний біль, нудоту. За словами потерпілого, він отримав травму в Харкові, під час воєнних дій – удар тупим предметом у потилицю. Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.

Того ж дня було чимало пацієнтів у стресових станах. Медики виїжджали на вул. Руську, до православної церкви, де надавала допомогу 55-річній пацієнтці. Жінка, біженка з Київської області, скаржилася на загальну слабкість, запаморочення, затерпання кінцівок. З діагнозом гостра реакція на стрес пацієнтку, після наданої медичної допомоги, доставлено на тимчасове місце проживання.

Надавали допомогу й 83-річному дідусеві. Літній чоловік скаржився на тремор кінцівок, головний біль, загальну слабкість. Пацієнт- біженець з-під Ірпеня. З діагнозом гостра реакція на стрес чоловіка, після наданої медичної допомоги, залишено за місцем проживання.

Перейти до панелі інструментів