29.03.2024
Новини Соціальні проблеми

Тернополян шпиталізовують у важких психологічних станах через війну. Куди йти за допомогою

Через війну чимало мешканців Тернопільщини піддаються страху і паніці. Лише за один день у важких психологічних станах шпиталізували двох жінок, – інформують у Центрі ЕМД Тернопільщини. 

1 березня о 9.34 бригада швидкої виїжджала на вул. Ломоносова, до 35-річної пацієнтки. Жінка скаржилася на неспокій, стрес, манію переслідування. З діагнозом гостра реакція на стрес, панічна атака, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у психоневрологічний диспансер.

Того ж дня медики виїжджали на вул. Микулинецьку, до 24-річної пацієнтки. Жінка теж скаржилася на страх, неспокій, страх смерті… Після наданої медичної допомоги пацієнтку, з діагнозом гостра реакція на стрес, шпиталізовано у психоневрологічний диспансер.

Куди звертатися за допомогою при панічних атаках та відчутті страху, розповідають у Тернопільській міській раді. Волонтери у Тернополі готові надавати безоплатну фахову психологічну допомогу.

Таку ж допомогу можуть отримати й мешканці Кременця.

“У м.Кременець на вул. Шевченка, 75 а працює Центр Психологічної Підтримки. Ми надаємо кваліфіковану психологічну та медичну допомогу. У нас працюють психологи, психотерапевти і психіатри.

Наш номер телефону +380-98-533-73-71. Чекаємо вас.

Це не соромно. У такий час важливо залишатися у рівновазі, і ми можемо з цим допомогти.
Це повністю безкоштовно”, – повідомляють волонтери.

Перейти до панелі інструментів