26.04.2024
Новини Соціальні проблеми

У Тернополі обговорили можливі дії у разі війни

Сьогодні у Тернополі відбулася прес-конференція «Цивільний захист і безпека тернополян у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних з агресією Російської Федерації», на якій представники усіх структур (правоохоронці, рятувальники, керівники відповідних управлінь ТМР та ОДА) розповідали про можливі дії у разі російського наступу.

У Тернополі готуються до можливої надзвичайної ситуації.

Що робити, якщо ви почули сирену?

Якщо сирена звучить протягом 3-5 хвилин, не потрібно панікувати та кудись бігти. Потрібно увімкнути телевізор чи радіо, тому що у ЗМІ можуть сказати залишатися вдома, наприклад, чи укритися в найпростіших укриттях (підвали) чи навіть підготуватись до евакуації.

У ДСНС розповіли, що рятувальники готові до надзвичайних ситуацій у режимі 24/7. Є достатньо особового складу. Населення повинне бути також готовим, зокрема, потрібно скласти тривожну валізку. У ній мають бути ліки, документи, запас води та їжі на 3 доби. Крім того, документи мають бути в електронному варіанті на флешці. Також потрібно подбати про заряджені павербанки, засоби освітлення, необхідну техніку для прийняття сигналу (радіоприймач), гроші (готівка та банківські карти), ніж, теплий одяг.

Про це інформує Ірина Крупа, пресофіцерка Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

У поліції закликають не вестись на провокації та відрізняти фейки від правди

Сергій Крета, начальник відділу комунікації Головного управління Національної  поліції у  Тернопільській області, закликає тернополян та журналістів уважно стежити за інформацією, яка публікується в ЗМІ та інтернеті. Адже зараз дуже багато проплачених фейків, які поширювати не варто.

Закликають вступати до тероборони

На Тернопільщині формують 4 батальйони тероборони. У міському, як вже повідомляло “Терміново”, одноразово видадуть бонус у вигляді 20 тисяч гривень за підписання контракту.

Обмежень для вступу фактично немає – вік від 18 до 60 років (крім станів, пов’язаних зі здоров’ям). Скоро цей віковий показник можуть збільшити до 70 років. Приймають людей незалежно від статі та місця роботи.

Звертаються до всіх мешканців звернутися в колишній військовий комісаріат. Там дадуть відповідь, які потрібні документи, щоб вступити в ряди територіальної оборони.

Перейти до панелі інструментів