18.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі доповідали військові тероборони, Нацгвардії та силовики: що вирішили

У зв’язку з можливим наступом російських війск на території України у Тернополі відбулася нарада за участю міського голови Сергія Надала, представників тероборони, Нацгвардії та правоохоронних органів. 

Міський голова заслухав доповіді представників цих структур. У теробороні Тернополя розповіли, що продовжують укомплектовувати підрозділів та запросили мешканців міста, які мають військову підготовку, вступити на службу за контрактом. Мер у свою чергу запевнив, що місто готове надавати будь-яку підтримку теробороні.

Представник Нацгвардії розповів, що структура працює у штатному режимі. Ніяких додаткових команд щодо особового складу не було.

Начальник тернопільського районного управління поліції Сергій Осадця розповів, що посиленного варіанту несення служби зараз немає, але було збільшено кількість нарядів на території зони обслуговування.

Також Осадця звернувся до жителів Тернопільської МТГ: якщо ви виявили підозрілий предмет, зателефонуйте на 102.

Крім того, у поліції запропонували не вимикати освітлення вночі у місті.

Начальник територіального районного управління НС у Тернопільській області розповів, що при сигналі тривоги потрібно увімкнути телевізор або ЗМІ і слідувати інструкціям. Також потрібно взяти засоби індивідуального захисту органів дихання, мати аптечку і документи, їжу, воду, засоби зв’язку.

Якщо ви знаходитесь на вулиці і отримали сигнал “Увага всім”, треба якнайшвидше йти до найближчого підприємства/установи/організації. Не слід панікувати.

Також було вирішено здійснити перевірку всіх камер зовнішнього спостереження, щоби усі правоохоронці мали прямий доступ і могли оперативно скористатися ними. Пришвидшити роботу з маркування захисних споруд та очищення підвальних приміщень. Провести перевірку системи оповіщення, в тому числі на зупинках громадського транспорту.

У разі необхідності підрозділам територіальної оборони чи Нагвардії буде надано необхідні кошти для роботи.

Перейти до панелі інструментів