29.03.2024
Новини

Через незаконний МАФ частина Тернополя 5 годин була без води

Черговий неприємний випадок, пов’язаний із незаконно встановленими кіосками, зафіксували у Тернополі – працівники “Тернопільводоканалу” понад 5 годин розшукували власника МАФУ, під яким на водогоні трапилася аварія.

“Близько 5-ти годин минулої неділі залишалися без води мешканці кількох будинків на вулиці Купчинського в Тернополі. “Якби не кіоск, встановлений в охоронній зоні “Тернопільводоканалу” — змогли б ліквідувати аварію максимум за півтора години”, — пояснює майстер відділу водопровідно-каналізаційних мереж Василь Красновський.

За словами представника “Тернопільводоканалу”, знайти власника кіоску, який давно не працює, та ще у неділю – це був ще той квест. Тому було вирішено залучати муніципальну інспекцію.

В “Тернопільводоканалі” зазначають, що власник встановив кіоск з явним порушенням норм.

“Добре, що в автопарку водоканалу є спецавтомобіль MAN, якому під силу подібні операції, і водій погодився вийти у свій законний вихідний. Якби довелося орендувати, люди залишались би без води ще довше, — каже майстер. — Кіоск до того ж був під’єднаним до електромереж, що вимагало дотримання певних правил безпеки. Не знали також, що всередині, тож діяли на власний страх і ризик…”.

Перейти до панелі інструментів