08.05.2024
Новини Оперативно

На вашій вулиці не прибирають сніг? Скаржтеся у міську раду

Судячи з прогнозу погоди на найближчі дні, питання розчищення доріг та тротуарів від снігу буде актуальним. Тернополяни можуть поскаржитися у міську раду про виявлені факти неналежного прибирання снігу. Телефонувати можна на гарячу лінію за номерами: 15-80, 0 800 303522, +380674472919, в управління муніципальної інспекції за тел.: 067 447 32 78 або надіславши фото чи відео на Вайбер +38073 015 14 81, – зазначають у міській раді. 

Також повідомляють, що цієї ночі, 2 лютого, у Тернополі проводилося очищення від снігу дорожнього і тротуарного покриття та оброблення протиожеледними матеріалами.

Зокрема, прибирали центральну частину міста, мікрорайон Новий Світ, масиви «Східний» і «Сонячний», Промисловий район, Старий Парк, Канаду, Березовицю, Кутківці, Пронятин, Об’їзну дорогу Тернополя та села міської територіальної громади. Роботу здійснював спецтранспорт ТзОВ «Техно-Буд-Центр», а очищення вулиць на мікрорайоні «Дружба» проводилося снігоприбиральною технікою ТМШРБ «Міськшляхрембуд».

Упродовж ночі мала тротуарна техніка механізовано прогортала і посипала тротуари та пішохідні зони за адресами: вул. В.Чорновола, вул. Валова, б-р Т.Шевченка, вул. Гетьмана Сагайдачного, вул. Микулинецька, просп. Злуки, просп. Степана Бандери.

У міській раді нагадують, що належне утримання дворів і міжбудинкових проїздів взимку – це відповідальність підприємств, які обслуговують житловий фонд міста, і представників ОСББ. А прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій – суб’єктів господарювання.

Із зонами відповідальності можна ознайомитися на Інтерактивній карті. 

Перейти до панелі інструментів