20.04.2024
Новини Соціальні проблеми

Вагітну Катю вигнали посеред ночі на мороз. Де 17-річна тернополянка знайшла підтримку

Надзвичайно непросто складається доля 17-річної Каті з Тернопільщини. У своєму юному віці дівчина пройшла стільки випробувань, що не на кожного дорослого стільки припаде. Проте вона не зневірюється у людях і не скаржиться. Шукає виходу зі складної ситуації і уже зустріла тих, хто готовий допомогти. А, якщо є охочі подати руку підтримки Катрусі, то зробити це можна сконтактувавши із волонтерами “Міста Добра”

Рідну маму Каті позбавили батьківських прав і дівчинка потрапила у прийомну сім’ю у 8 років. Допоки у сім‘ї не народилась рідна дитина, до Катюші прекрасно ставились і виховували в любові… Але як тільки у батьків народилась дитина, все змінилось.

Коли Каті виповнилось 17 років, дівчина переїхала до рідної мами. Познайомилася і з сестрою та її дітьми. Дівчина так сподівалась нарешті відчути справжню материнську любов і ласку, відчути тепло рідних рук. Але на неї чекало гірке розчарування. Мама вживала алкоголь, а рідна сестра – наркозалежна. Місця для любові та підтримки просто не було.

Здавалося б, щасливе життя ніби бігло назустріч Каті! Вона зустріла хлопця, якого покохала і з яким хотіла створити власну сім‘ю.

Переїхавши до нього, Катя знову залишилась сама, адже рідня хлопця не прийняла її. Вважали, що вона не гідна. Постійна критика та приниження одного дня переросли у фізичне насильство. А далі сталось найгірше – Катю посеред ночі вигнали на вулицю, знаючи, що під її серцем з‘явилось нове життя.

Але навіть вагітність Каті не завадила родичам хлопця залишити дівчину на страшному морозі та забути про неї раз і назавжди.

Катя вирішила повернутись до оселі рідної мами, адже більше варіантів просто не було. Та випивання мами просто не давали жити спокійно та почуватися безпечно.

“Коли терпіння взагалі не залишилось, Катя звернулась до волонтерів і попросила допомогти знайти безпечне місце. Так Катруся опинилась у “Місті Добра” та розпочинає новий шлях, де не буде болю та принижень.

Сьогодні Катя проходить психологічну реабілітацію та готується стати найпрекраснішою матусею для свого малюка.

Ми б дуже хотіли аби у Каті з’явився ментор, який зміг би допомогти втілити її заповітну мрію – стати майстром манікюру. Також ви можете стати другом для Каті та підтримувати з нею зв’язок”, – повідомляють у “Місті Добра”.

Перейти до панелі інструментів