29.03.2024
Новини

У Кременці відзначили Китайський Новий рік

У Кременці відзначили Китайський Новий рік. В обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького  відбулася міжнародна культурна імпреза. Захід організували в межах заходів з нагоди 30-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між Китаєм та Україною та святкування Нового Року у Китайській Народній Республіці. Про це інформують у Кременецькій райдержадміністрації. 

 

Глядачі мали чудову нагоду насолодитися творами європейської оперної класики, китайськими та українськими народними піснями у гідному представлені іменитих митців. Серед них член Міжнародного комітету музичної освіти Нью-Йоркського оперного товариства, маестро Жао Джіна та його учнів Ґо Індона, Фан Ронга, Чжан Пея та Жень Цзяці – викладача на цимбалах Консерваторії музики Бохайського університету. Також у концерті взяли участь заслужений артист України, соліст Рівненської філармонії Микола Швидків та заслужений працівник культури України Галина Попович-Швидків. Партію фортепіано виконала лауреат міжнародних конкурсів Марія Швидків.

За внесок у поширення китайської культури наші відомі земляки Микола Швидків та Галина Попович-Швидків отримали сертифікат “Емісару культур України та Китаю” від Української китайської асоціації культурного розвитку та Посольства України в Китаї.

Перейти до панелі інструментів