19.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині викрили підпільний цех та конфіскували тютюну на 3 млн грн

Вантажівку тютюну на 3 млн грн конфіскували у двох мешканців Чортківщини. Чоловіки налагодили нелегальний бізнес і співпрацювали з представниками “тіньового” ринку. Тепер ними займаються правоохоронці, – повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Викрили підпільне виробництво і зберігання подрібненої тютюнової суміші, що використовується для виготовлення контрафактних цигарок, яке організували 2 мешканців цього ж району.

За версією слідства, двоє мешканців Чортківського району обладнали склади та цех із подрібнення тютюнового листа у господарських приміщеннях на подвір’ях власних будинків. Сировину для виготовлення тютюнової суміші скупляли у місцевих жителів. За даними оперативників, свою продукцію зловмисники реалізовували гуртовими партіями представникам «тіньового» ринку фальсифікованих тютюнових виробів.

Під час проведення обшуків вилучено вантажівку тютюнової сировини, за попередніми даними вартість якої становить понад 3 млн грн.

Розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції України у Тернопільській області, за оперативного супроводу УСБУ в області.

Перейти до панелі інструментів