26.04.2024
Новини Промо

Як без помилок встановити вікна на балконі?

Середня температура в Україні взимку становить -4ºС. Відкритий балкон — це джерело тепловтрат всередині приміщення. Щонайменше півроку кілька дорогоцінних квадратних метрів квартири просто не використовуються. Якісні балконні вікна Viknar’off збільшують температуру в кімнатах на 2-3ºС, знижують витрати на автономне опалення. Як передбачити всі нюанси та перетворити балкон чи лоджію на кабінет, куточок для сімейного чаювання, зимовий сад, комору?

Проведіть комплексну реконструкцію балкону

Скління змінює функціональність та атмосферу фасадної частини квартири. Проведіть капітальний ремонт: замініть та утепліть підлогу, стіни, огорожу. Комплексна обробка коштує дешевше та прослужить довше.

Врахуйте вітрове навантаження. Чим вище поверх, тим сильніші пориви вітру. У квартирах із підвищеним вітровим навантаженням потрібен якісний багатокамерний профіль. Склопакети Viknar’off герметичні, мають кілька сценаріїв провітрювання та надійну фурнітуру.

Реконструкція фасаду впливає на навантаження стін та перекриттів. Якщо балконна плита стара й тонка, дозволені надійна легка алюмінієва рама та одне скло, що захистять кімнату від пилу, снігу та дощу. В нових будинках розрахункове навантаження плити перекриття становить 1300 кг/м², у цьому випадку припустиме тепле скління, оформлення кабінету чи дитячої ігрової кімнаті.

Розробіть власний проєкт реконструкції балкону

До візиту майстра з компанії зі встановлення вікон передбачте та обговоріть із членами сім’ї всі нюанси переробки:

  • максимальне проникнення сонячного світла до кімнат;
  • ширина підвіконня, ергономіка простору, зручність розміщення стелажів, крісел, столів, підключення комп’ютеру;
  • як безпечно мити бічні та верхні стекла;
  • як вплинуть на комфорт власників панорамні вікна;
  • де доречне скло матове, з малюнком, тоноване та шпроси;
  • кількість і ширина стулок, що відкриваються, сценарії провітрювання;
  • протизламна фурнітура та ролети;
  • антимоскітні сітки, сітки-антикішка, захист від дітей, жалюзі, колір рам.

Для економії місця на вузьких балконах Viknar’off розробив зручну розсувну систему: стулки не розорюються, а зсуваються в бік. Якщо плануєте встановлення системи зберігання, скло в цій частині приміщення не потрібне, можна замінити на непрозорий якісний пластик. Якщо сушите на лоджії білизну, варто врахувати висоту та ширину стулок, інколи потрібен другий ярус вікон.

Перейти до панелі інструментів