25.04.2024
Новини

Кухню Чортківської лікарні перевели на аутсорс: вдалось зекономити мільйон

Нещодавно кухню Чортківської центральної міської лікарні кардинально змінили, перевівши харчування на аутсорс. Тендер виграло місцеве кафе «Золота Нива», яке привозить до лікарні уже готові страви. Таке харчування обходиться у 70 гривень на людину, каже міський голова Чорткова Володимир Шматько.

«Раніше лікарня закупляла на тендерах продукти, де у підвальному приміщенні потім готувались страви для пацієнтів. Там і погана вентиляція, і надмірна вологість повітря, через що продукти часто швидко псувались, за тими продуктами не було ніякого контролю. Окрім того, все оснащення – старезне, споживало великі об’єми електроенергії. І працювало у харчоблоці 11 людей. Все це разом обходилось лікарні до 5 мільйонів гривень в рік», – цитує Чортківська міська рада в.о. головного лікаря Чортківської міської лікарні Ростислава Шульського.

Завдяки переведенню харчування на аутсорс вдалось зекономити мільйон гривень, загальна вартість становить 4 млн грн щорічно.

“Мій тато в грудні 2 тижні перебував на лікуванні в кардіологічному відділенні. Він сердечник, тому і раніше часто лікувався тут. То цього разу відразу відмітив, що харчування набагато краще. Порції великі, постійно були м’ясо, риба. Від його імені дякую усім, хто дбає про покращення умов пацієнтів лікарні”, – пише користувачка соцмереж під постом.

“Це правда. Дуже смачна їжа. І дуже гарне обслуговування хворих”, – пише Надія Невенгловська.

Фото – Чортківська міська рада.

Перейти до панелі інструментів