18.04.2024
Культура Новини

Святковий костел у Кременці вразив київських туристів. Відео

Іноді тур не йде похвилинно за програмою і часто туристи раді цьому, – каже київський екскурсовод Наталя Горбачова. А іноді 20-хвилинне відхилення від графіку може стати справжнім подарунком для гостей того чи іншого міста. Так сталося й у Кременці, коли туристи зі столиці завітали на Тернопільщину.

Своїми та враженнями групи пані Наталя поділилася з читачами сторінки у соцмережі.

 

Читайте також: У Києві цвіте 200-літня пальма, яку колись привезли з Кременця

“Часто чую від колег, що в турі все має бути за програмою. Мовляв, що прописано, те й показуємо. Нащо ускладнювати? Це правильно. Але якщо ти можеш показати більше, не порушуючи таймінгу, графіку та концепції туру в цілому? Показувати чи ні? Для мене відповідь однозначна – показувати!

Коли є можливість, я намагаюся робити туристам подарунки під час мандрівок: маловідомі місця, незвичайні споруди, панорамні майданчики із захоплюючими краєвидами…

Або – колядки у супроводі органу, як було цього разу, у неймовірному костелі Св. Станіслава у Кременці. Адже коли ви знайомі з ксьондзом та органісткою, і у вас є 20 хвилин часу – все стає можливим. Люблю цей костел!

І ось під час різдвяної триденний подорожі Тернопільщиною я змогла зробити невеликий подарунок своїм туристам і привезти їх до костелу Св. Станіслава, щоб не лише показати костел, а й послухати надзвичайний орган, українські та польські колядки та відчути дух Різдва”, – пише Наталія Горбачова.

Довідка.

Костел Святого Станіслава збудований у 1854-1857 рр. католицькою громадою Кременця, причому частину коштів їй виділив царський уряд. За взірець будівничому послужив петербурзький костьол св. Катерини, споруджений за проектом відомого російського архітектора французького походження Жана Тома де Томона. У 1908 році храм оздобили чеськими вітражами.

Фото Наталі Горбачової

Перейти до панелі інструментів