29.03.2024
Новини Скандал Соціальні проблеми

У Тернопільміськкомуненерго прокоментували, чому в платіжках з’явилися шалені суми

Нещодавно тернополяни почали отримувати оновлені платіжки від Тернопільміськкомуненерго.  . Їхні суми – від 380 до 900 грн. У Тернопільміськкомуненерго прокоментували нові правила нарахувань.

Читайте також: Шалені платіжки від Теплокомунерго: тернополяни шоковані

Щодо причин змін, то у комунальній установі керуються статтею 10 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та – Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, що затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 28.12.2018 № 315.

Основні нововведення зводяться до того, що раніше плата за опалення нараховувалась, починаючи з квартири, а тепер спочатку цілому будинку,а потім ця кількість ділиться між усіма співвласниками будинків. І тепер співвласники, які використовують автономні системи опалення, сплачують свою частку за опалення транзитних трубопроводів, сходових кліток.

“Якщо немає приладу опалення в під’їзді, але проектом він передбачений, то тепер обов’язок управителя будинку цей прилад опалення відновити”.

“Якщо ж стояки «відрізані», то при наданні відповідного акту у Службу збуту теплової енергії (вул. Князя Острозького, 43), абоненту можуть бути проведені перерахунки, але нарахування за опалення місць загального користування та за функціонування системи будуть здійснюватися”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів