27.04.2024
Економіка та фінанси Новини

На Тернопільщині відкриють виробництво безпілотників

На Тернопільщині планують створити виробництво літальних і наземних безпілотних апаратів. Цю перспективу обговорили учора, 11 січня, в Ланівцях під час засідання експертної групи щодо створення індустріального парку “LANIVTSI”, в межах ініціативи “Західний індустріальний кластер”. Про це інформують у Тернопільській облдержадміністрації.

Міський голова Роман Казновецький презентував можливості Лановецької громади. Директор Агенції регіонального розвитку Тернопільської області Андрій Семенюк разом з експертами представили концепцію та ключові ідеї майбутнього індустріального парку «LANIVTSI».

Функціональне призначення ІП «LANIVTSI» – розміщення виробництва літальних і наземних безпілотних апаратів (дронів), які застосовуватимуться в сільському, лісовому та водно-болотному господарствах, у сфері переробки агропродукції та в організації безпеки.

Створення умов для розвитку високотехнологічних та інноваційних підприємств сьогодні є одним з пріоритетів Державної політики регіонального розвитку. Запуск таких виробництв вже в найближчій перспективі покращить соціально-економічну ситуацію в Тернопільській області дасть поштовх для інвестицій та забезпечить організацію нових високооплачуваних робочих місць, – зазначають в облдержадміністрації.

Перейти до панелі інструментів