29.03.2024
Новини

У Збаражі відбувся традиційний Різдвяний фестиваль

Учора у Збаражі відлунав традиційний фестиваль вертепних дійств, колядників та щедрувальних груп «Возвеселімося всі купно нині…». Захід зібрав на головному майдані Збаража багато талановитих солістів та художніх колективів з різних населених пунктів нашої великої громади. Про це розповідають у Збаразькій міській раді.

Читайте також: У селі на Тернопільщині показали, як треба підтримувати давні традиції Вертепу

“Учасники дійства щиро віншували земляків з Різдвом Христовим, зичили кожній родині відчути справжню величну радість і благодать Христа та щиро славити народження Божого Сина.

Дзвінко колядували та щедрували учасники хору клубних працівників Центру культури і дозвілля (керівник Віта Максимюк), ансамбль під керівництвом Зеновії Ригайло, дует у складі Марії Шафранської та Вікторії Бутрин, ансамбль духовної музики «Кордіум» (керівник Вікторія Довгаль), ансамбль «Родина», яким керує Любов Шарко, сімейний дует – Світлана і Улянка Штокайло із села Вищі Луб’янки, юний Тарасик Степан, ансамбль третьої міської школи «Лілея», вокальний ансамбль із села Кобилля, чоловічий ансамбль філії Центру культури і дозвілля с. Новики і Доброводи, чоловічий вокальний ансамбль із Вищих Луб’янок, група колядників із села Шили колишнього Лановецького району, яке тепер належить до Збаразької громади, Софійка Славута, ансамбль народної музики «Збираж» (керівник Богдан Бобак) та інші.

Зорганізували колоритне дійство, яке додало хорошого настрою юним та дорослим глядачам, начальник відділу культури Олег Гафткович, працівники Центру культури і дозвілля, провели Галина Гафткович і Марія Середа”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів