16.04.2024
Новини

Двоє 13-річних тернополян пішли на плавання і опинилися у сусідній області

Двоє 13-річних тернополян втекли з дому у сусідню область. Там хлопці планували зустрітися зі старшими знайомими, аби налагодити торгівлю електронними цигарками. Занепокоєні батьки звернулися у поліцію. На щастя, за час пригод з дітьми нічого поганого не трапилося, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільщини. 

“Про зникнення дітей 4 січня в Тернопільське райуправління поліції близько 23:00 повідомили їхні батьки. Вони заявили, що двоє хлопців ще о 17:00 пішли на секцію з плавання, але до неї не дійшли і додому не повернулися.

Спочатку родичі намагалися відшукати школярів самостійно, але не змогли, оскільки їхні телефони були вимкнуті. За допомогою звернулися до правоохоронців.

Знайшли дітей о 2:30, але на Львівщині. Як стало відомо згодом, тринадцятирічні хлопці поїхали в сусідню область до товариша-студента, аби обговорити питання заробітків – діти планували створити власний бізнес з продажу електронних сигарет. Їх вночі на одній з автозаправних станцій помітив екіпаж поліції, який проїжджав повз. Вони й повідомили про “бізнесменів” колегам з Тернополя.

Дітей повернули додому цілими та неушкодженими, а от батькам доведеться за вчинок хлопців відповідати згідно статті 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП”, – зазначають у поліції.

 

Перейти до панелі інструментів