25.04.2024
Новини

Напівпорожні полиці та черги покупців: на Тернопільщині передсвятковий ажіотаж

Переповнені супермаркети і напівпорожні полиці, персонал, якого не вистачає і відсутність продуктових пакетів – на Тернопільщині друга хвиля новорічно-різдвяного марафону. Характерний він традиційно довгими чергами і масштабними закупами. Люди вмить забувають про Різдвяний піст, який ще триває, і мчать наповнювати холодильники.

Яка ситуація у районних центрах області, з’ясувало “Терміново”.

У Тернополі в супермаркетах багато покупців. Проте товарів здебільшого вистачає. Може десь немає одного-двох найменувань, але загалом не критично.

Аналогічна ситуація у Чорткові. Як кажуть жартома місцеві, у крамницях весь район. Але з продуктами проблем немає: десь менше, десь більше, але прилавки не порожні. Більшість людей скупляються сьогодні-завтра. Далі торги підуть на спад аж до наступного свята, – прогнозують продавці.

А от у Кременці мешканці нарікають на супермаркети: в одному не працюють термінали, в іншому закінчилися ще вчора навіть продуктові пакети. Люди, які купують на 1 тис грн і більше, а потім не мають куди спакувати продукти, обурюються на касах.

Працівники пояснюють, що їх провини у цьому немає, адже керівництво знає про ситуацію. Більше того, у супермаркеті відомої мережі не вистачає працівників. Вони фізично не встигають викласти товар на полиці, бо обслуговують величезні черги людей. Тим часом найшвидше розкуповують ковбасні вироби, цукерки, овочі, фрукти.

Якщо вам потрібно докупити до святкового столу кілька дрібниць, то краще скористатися послугами малих крамничок, де немає такого напливу клієнтів. Свіже м’ясо, овочі та фрукти традиційно можна придбати на базарі, де є й вибір, і прицінитися можна. Бо ж напередодні свят ціни на деякі продукти суттєво підскочили. Наприклад, здорожчали огірки – до 90 грн за кг, помідори – до 60 грн, гриби (шампіньйони) – 75 грн за кг, або 45 за півкілограмовий пакунок.

Зрештою, головне за святковим столом – не триповерхові шари наїдків та напоїв, а здорові рідні та близькі. Хто має таку розкіш, тому свята точно вдадуться.

Перейти до панелі інструментів