26.04.2024
Новини

Дві тисячі тернополян вийшли на вулицю з смолоскипами. Відео

Традиційна смолоскипна хода відбулася учора в Тернополі. Масштабний захід приурочений  вшануванню 113-ту річницю з Дня народження Степана Бандери. Люди пройшли вулицями міста від центрального стадіону до пам’ятника Степану Бандері, який у центрі файного міста. Світлинами та враженнями від дійства поділився голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог.

“Пам’ять про людину живе доти, доки ми будемо згадувати про неї, а в даному випадку ми говоримо про справжнього патріота України, який усе своє життя присвятив тому, щоб боровся за вільну та незалежну державу, мову, традиції та культуру.

За останній місяць у Тернополі на пам’ятник Степану Бандері було вчинено два акти вандалізму, кривдників знайшли та пояснити свій вчинок вони не змогли…

Це говорить про те, що вороги українського народу настільки нікчемні, що бояться навіть монумента Бандери, та досі стараються спаплюжити пам ‘ять про Героя такими підлими та ницими вчинками…
Степан Бандера не просто Герой України – це справжній символ української державності, писемності та мови, а ще ця людина була і є уособленням боротьби українців за право називатися українцями, ходити вільно по своїй землі, виховувати дітей, зберігати національні традиції та врешті-решт пишатися нашим родом”, – пише керівник.

Такі ж заходи відбулися й у інших містах Тернопільщини.

 

Перейти до панелі інструментів